• 28. marec - Deň učiteľov

          • Korene oslavovania Dňa učiteľov siahajú do 19. storočia. Veda začala výrazne dominovať a učiteľstvo posilnilo na význame. Jednotlivé štáty v snahe uctiť si kvalitných pedagógov si ustanovili vlastné Dni učiteľov. 

            U nás k tomu prišlo v roku 1955, kedy vtedajšia vláda stanovila Deň učiteľov na 28. marec. V tento deň v roku 1592 sa narodil Jan Amos Komenský. Komenského životný príbeh veľmi dobre reflektoval vtedajšie turbulentné zmeny v Európe. Zúrila reformácia, náboženské vojny boli na dennom poriadku. Komenský sa pre svoje náboženské presvedčenie musel neustále sťahovať. Vzhľadom na jeho pedagogickú činnosť mu preto prischla prezývka Učiteľ národov. Komenského pedagogickú činnosť a názory možno v mnohých prípadoch uplatniť aj dnes. Jeho zásady názornosť, systematickosť, sústavnosť, aktívnosť, trvalosť, primeranosť sú nadčasové.

            Svetový dňu učiteľov bol ustanovený v roku 1994 na deň 5. októbra. Dátum vybralo UNESCO ako pripomienku podpisu Charty učiteľov podpísanú v roku 1966. 

          • 10.te výročie otvorenia Centra pomoci človeku v Piešťanoch ...

          • Dňa 22.03.2023, naše žiačky z odboru čašník servírka z tried II.D, III.A a III.C pod vedením MOV Tomanovej zastrešovali spoločenskú akciu Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorá oslavovala "10.te výročie otvorenia Centra pomoci človeku v Piešťanoch". MOV Tomanová so žiačkami pripravila slávnostný rout a zabezpečili jeho hladký priebeh. MOV Varhaníková pripravila so žiakmi I.A a III.A triedy z odboru kuchár občerstvenie v podobe chutných jednohubiek a kanapiek. Ďakujeme ešte raz za skvelú reprezentáciu školy a vzorné správanie žiakov.

          • Strava "so sebou" ...

          • V dňoch 16.03.2023 a 17.03.2023 je reštaurácia Semafor bez dodávky elektrickej energie. Stravovanie zamestnancov, žiakov a ostatných stravníkov v týchto dňoch je zabezpečená formou "so sebou" (v gastro obaloch). Ďakujeme za pochopenie.

          • Odborná exkurzia v spolupráci so spoločnosťou Avalon Europe ...

          • Dňa 09.03.2023 sa uskutočnila odborná exkurzia spojená s výletom v spolupráci so spoločnosťou Avalon Europe. Žiaci našej školy zažili plavbu po rieke Dunaj z prístavu Šamorín v luxusnej ľodi a následne navštívili Pečivárne Sereď (Sedita) a Academy of Coffee v Seredi. Žiaci mali možnosť získať viacero nových poznatkov, ktoré môžu využiť v budúcej praxi.