• Žilinská gastronomická jeseň 2023 ...

          • Dňa 26.10.2023 sa na Hotelovej akadémii Žilina konal 8. ročník súťaže Žilinská gastronomická jeseň. Tomáš Gálik z triedy II.A obsadil v kategórii kuchár pekné 5. miesto s pomedzi 14 súťažiacich. Nicolas Hradský z triedy II.C sa umiestnil v kategórii cukrár. Žiakom a majsterkám Bc. Márii Práznovskej a Anne Hauserovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • 50 rokov denného centra Rozmarín v kine Fontána ...

          • Mojmírka dňa 24.10.2023 zabezpečovala catering k príležitosti 50. výročia od založenia denného centra Rozmarín v kine Fontána. Žiakom a zamestnancom našej reštaurácie Semafor ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Konferencia o občianskej spoločnosti v TT kraji 2023 ...

          • Dňa 23.10.2023 sme sa ako pozvaní hostia mohli zúčastniť konferencii o občianskej spoločnosti v Trnavskom kraji pod názvom "Spolu tvoríme kraj". Hlavným cieľom je vzájomná informovanosť a naplneniu spoločného záujmu zainteresovaných aktérov na spolupráci pri riešení spoločenských výziev a tvorby verejných politík s ohľadom na ich regionálny a miestny kontext či komunitný rozvoj.

          • Astrofilm 2023 ...

          • Mojmírka zabezpečovala catering pre MsKS Piešťany pri príležitosti  17. ročníka medzinárodného filmového festivalu Astrofilm. Žiačkam aj kolegyni p. Tomanovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • METRO Gusto 2023 ...

          • Dňa 13.10.2023 sme sa zúčastnili Festivalu slovenskej gastronómie plný chutí, odborných tém a poznatkov, kreativity a kulinárskeho umenia na najvyššej úrovni ... Pod jednou strechou sa stretli profesionáli a odborníci zo sveta gastronómie, aby si navzájom vymenili cenné poznatky a skúsenosti, inšpirovali sa vo svojej práci a posúvali úroveň slovenskej gastronómie vpred. Sme radi, že sme sa ako hostia mohli zúčastniť akcie takéhoto formátu a nabrať nové poznatky z modernej gastronómie ... Ďakujeme SZKC za podporu.

          • Kam na strednú 2023 TTSK (Trnava)

          • Trnavský samosprávny kraj organizoval dňa 12.10.2023 jedno z podujatí Kam na strednú 2023. V Trnave sa mohli žiaci ôsmych a deviatych ročníkov oboznámiť so širokou ponukou stredných škôl a ich odborov, ktoré ponúkajú kvalitné vzdelávanie v Trnavskom kraji.

            Našu školu v Trnave reprezentovali žiačky z odboru čašník servírka, cukrár a kaderník-vizážista. Tešilo nás, že aj touto formou môžeme žiakom končiacich ročníkov základných škôl, ako aj ich rodičom a verejnosti, odprezentovať širokú škálu vzdelávania na na našej škole. Výstava škôl sa uskutočnila v športovej hale v Trnave.

            Výstavy v Trnave sa zúčastnili stredné odborné školy, obchodné akadémie a gymnáziá v rámci Trnavského kraja. Celkovo sa odprezentovalo približne 50 vystavovateľov rôznych odborov a zamerania. Séria podujatí je zároveň ukážkou aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa  touto formou predvedú pred svojimi budúcimi spolužiakmi.

          • Najkrajšia torta Slovenska 2023 ...

          • Dňa 12.10.2023 sa konal 11. ročník cukrárskej súťaže o najkrajšiu tortu Slovenska v Púchove. Našu školu reprezentovala žiačka Romana Románeková a kolegyňa Ing. Dagmar Poláčková. Žiačka súťažila s tortou Benátska noc. Torta pozostávala z dvoch korpusov kakaový a vanilkový, ktoré boli striedavo naplnené z ganache z bielej čokolády s gaštanovým a višňovým pyré. Druhá náplň bola ganache z bielej čokolády ochutená marakujou a malinami. Za technické prevedenie a chuť torty získala žiačka zlaté pásmo a 5 miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Sweet Cup 2023 ...

          • Dňa 06.10.2023 sa na SOŠ GaS Prešov uskutočnil jubilejný 20. ročník medzinárodnej súťaže Sweet Cup. Našu školu reprezentovali Natália Košecká z triedy III.C v odbore cukrár, ktorá získala zlaté pásmo a v celkovom hodnotení obsadila 2. miesto medzi cukrármi. Gratulujeme! Chalani Peter Ševčík (trieda III.A) a Patrik Pohořelský (trieda III.C) sa umiestnili v bronzovom pásme v odbore kuchár. Študentom ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy a kolegyniam Ing. Poláčkovej a Ing. Vargovej za úžasnú prípravu našich študentov.

          • Workshop Hotel Slovan ...

          • Dňa 04.10.2023 sa uskutočnil Workshop Hotel Slovan, ktorý zorganizovalo Občianske združenie Piešťanská rozvojová iniciatíva s podporou Mesta Piešťan. Tohto podujatia sa zúčastnili v Kine Fontána žiaci z II.ND triedy a kolegyne Ing. Babulicová a Ing. Moravčíková. 

          • Gastrolove 2023 ...

          • Dňa 28. 09. 2023 sme sa s triedou II. ND zúčastnili (NE)KONFERENCII GASTROLOVE. Žiaci mali možnosť stretnúť sa so zaujímavými osobnosťami pôsobiacimi v cestovnom ruchu a gastronomickom segmente. Medzi pozvanými hosťami boli napríklad Fabio Bortollini taliansky podnikateľ na Slovensku, ktorý priblížil tému enogastronómie a jej dôležitosti pre rozvoj slovenského cestovného ruchu, Vojtech Végh ako prvý šéfkuchár zero- waste reštaurácie na svete porozprával jeho príbeh ako sa dostal k spomínanému zero- waste vareniu a žiakom predviedol aj názornú ukážku. Na konferencii mali žiaci možnosť spoznať aj šéfkuchára Petra Duranského a mnoho ďalších. Okrem zaujímavých hostí si žiaci pochutili aj na dobrom jedle.