• DOD + Vianočná výstava 2023 ...

          • Dni otvorených dverí spojených s vianočnou výstavou sa konali na Mojmírke dňa 13.-14.12.2023, ktorej študenti, učitelia a majstri vítali návštevníkov z Piešťan a okolia. Triedy sa zmenili na kaviarničky, cukrárne, reštaurácie, fast foody, palacinkárne i salóny krásy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za perfektne odvedenú prácu.

          • Vianočné trhy TTSK 2023

          • Mojmírka sa každoročne zúčastňuje Vianočných trhov TTSK ... a ani tento rok nebol výnimkou. Všetkým, ktorí sa na príprave predávaných výrobkov podieľali, srdečne ďakujeme.

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi 2023 ...

          • Dňa 08.12.2023 sa konala exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. 

            V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. 

            Súčasťou múzea je vzdelávacie stredisko, ktoré poskytuje výchovno-vzdelávacie podujatia, semináre a školenia zamerané na oboznamovanie verejnosti so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území. Cieľom uvedených programov a podujatí je priblížiť život Židov na území Slovenska a pomôcť nadobudnúť základné vedomosti o židovskej komunite so zreteľom na obdobie holokaustu. 

            Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník všetkých zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Kolegom p. Mgr. Babálovej a p. Mgr. Latku ďakujeme za uskutočnenie tejto náučnej exkurzie a žiakom za vzorný prístup :)

          • Kurz "BODY PAINTING" na Mojmírke ...

          • V dňoch 29.11.2023 a 07.12.2023 prebiehal kurz "body painting" pod vedením profesionálnej lektorky Mgr. Daniel Belicovej. Príjemná a kreatívna atmosféra kurzu sa pretavila v skutočné umelecké diela našich žiakov. Ďakujeme :)