• Pozvánka na Vianočnú výstavu 2014
          • Pozvánka na Vianočnú výstavu 2014

          • SOŠ obchodu a služieb, Mojmírova 99/28, Piešťany, Vás srdečne pozýva na Vianočnú výstavu 2014  spojenú s dňami otvorených dverí. Výstava sa uskutoční v priestoroch školy v dňoch:

            10.decembra 2014 (streda) od 10.00 hod. do 18.00 hod.

            11.decembra 2014 (štvrtok)  od 8.30 hod. do 17.00 hod.

            • nájdete u nás vianočné inšpirácie
            • vyberiete si originálne darčeky pre svojich blízkych
            • zažijete cigánsky bašável, zabíjačku na gazdovskom dvore, Vianoce v ríši rozprávok aj prekvapenie pre detičky a mamičky
            • vychutnáte si kávičku s priateľmi
            • uvidíte čaro Vianoc na tanieri a nadýchnete sa vône Vianoc
            • spoznáte bližšie našu školu a zručnosti našich žiakov

             

            Na stretnutie s Vami sa teší kolektív žiakov a zamestnancov školy.

        • Medzinárodná súťaž  "EURÓPA 2014"
          • Medzinárodná súťaž "EURÓPA 2014"

          • V dňoch 20.-24.10.2014  sa konal v SOŠ hotelových služieb a obchodu, Na Pántoch 9, v Bratislave   10.ročník medzinárodnej súťaže pod názvom "EURÓPA 2014".  Súťažilo sa v odboroch:  kuchár, čašník, cukrár, barman - flambovanie.

            Súťažilo sa v dvoch čatiach - súťaž družstiev a súťaž jednotlivcov. Za našu školu súťažilo 4-členné družstvo: 2 kuchári a 2 čašníci. Úlohou kuchárov (pripravovali sa pod odborným vedením Mgr.Bednárovej)  Petra Hubinského (IV.KMK) a Patrika Podhradského (IV.KMK) bolo pripraviť 4-chodové menu na tému "Európa 2014". Porota hodnotila netradičné postupy, využitie nových poznatkov v racionálnej výžive a pod. V tejto súťažnej disciplíne úlohou čašníkov  Nikoly Vighovej (IV.ČKM)  a Nora Kováčika (I.N) bola príprava slávnostnej tabule pre 6 osôb (žiakov pripravovala Ing.Farkašová) a následne obsluha a servis  jedál, ktoré pripravili kuchári. Toto všetko bolo doplnené odborným podávaním vína a nealkoholických nápojov.

            V súťaži jednotlivcov v odbore čašník servírka súťažili aj žiačky III.ČM  Klaudia Orviská a Romana Rusnáková (žiačky pripravovala majsterka odbornej výchovy p.Bysterská). Ich úlohou bolo pripraviť výstavnú tabuľu tiež na tému "Európa 2014".  V odbore cukrár nás reprezentovala cukrárka Kristína Kováčová z III.KC  (pod vedením Ing.Poláčkovej).  Jej úlohou bolo pripraviť a upiecť korpus, pripraviť náplň a ozdoby a potom pred verejnosťou na pódiu predvisť dekoráciu dezertu.

            Mali sme zastúpenie aj v súťaži flambovanie ovocia - Noro Kováčik (I.N) predviedol profesionálne flambovanie s použitím exotického ovocia.

            Umiestnenia našich  súťažiacich:

            kuchári - P.Hubinský a P.Podhradský  -   III.miesto

            čašníci - N.Vighová a N.Kováčik - III.miesto

            cukrárka - K.Kováčová -  III.miesto

            Všetkým blahoželáme!

        • Deň jabĺk - 21.október
          • Deň jabĺk - 21.október

          • Deň jabĺk - 21.október, nepatrí v našej krajine medzi tie významné dni, ktoré sú v širšom povedomí verejnosti. Pri tejto príležitosti sa rozhodla vedúca našej školskej jedálne p. Kusovská  urobiť prezentáciu jablkových výrobkov.Na príprave výrobkov sa podieľali  žiaci odboru kuchár s majsterkami odbornej výchovy: p.Varhánikovou a p.Práznovskou, a žiaci odboru cukrár s majsterkami odbornej výchovy: p.Hauserovou a p.Urbanovou. 

            Žiaci z odboru čašník servírka sa postarali o to, aby chutné dobroty mal kto ponúkať spolužiakom v škole a tiež stravníkom v školskej jedálni  a reštaurácii Semafor. Na túto milú akciu sa prišla pozrieť do školskej jedálne aj reportérka Piešťanského týždňa.

        • Súťaž "Trendy barový čašník" a "Najkrajšia torta Slovenska"
          • Súťaž "Trendy barový čašník" a "Najkrajšia torta Slovenska"

          • 16.10.2014 sa konal v Púchove 1.ročník celoslovenskej súťaže "Trendy barový čašník" a súčasne prebiehala aj súťaž "Najkrajšia torta Slovenska".  Prvá súťaž bola zameraná na získavanie odborných  vedomostí a zručností v odbore čašník servírka. Súťažilo sa v troch disciplínach (barista, barman, somelier).  Pred každou disciplínou súťažiaci absolvovali odborný seminár k danej problematike, ktorý viedli odborníci z praxe. Títo odovzdali žiakom naozaj hodnotné praktické rady.  Našu školu reprezentovali žiaci:  Denis Vido a Peter Prištic  (III.ČM) pod odborným vedením MOV Bc. Margity Bučkovej. V disciplíne "barman" obsadil Denis Vido 3.miesto. V záverečnom hodnotení po sčítaní všetkých bodov zo všetkých troch disciplín obsadil Denis Vido  3.miesto a Peter Prištic 5.miesto.

            V súťaži o najkrajšiu tortu Slovenska nás zastupovala  cukrárka Silvia  Macháčová z II.C triedy pod odborným vedením MOV  Anny Urbanovej,  ktorá obsadila 5.miesto.  

            Všetkým trom žiakom blahoželáme!

        • Súťaž Interbeauty 2014
          • Súťaž Interbeauty 2014

          • 3.10.2014 sa konala súťaž v dekoratívnej kozmetike a účesovej tvorbe  v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave. Žiaci našej školy súťažili v nasledovných disciplínach:

            1. Súťažná disciplína v dekoratívnej kozmetike: "Navždy sa zachová v pamäti stužková" - súťažila:  Andrea Galová (trieda IV.KMK);   model: Lívia Vráblová;     pripravovala MOV:  Iveta Gašparová

            2. Súťažná disciplína v účesovej tvorbe: "Účes v štýle telenovely" - súťažila: Lucia Mináriková  (trieda III.KDK);  model: Jozef Číha  (trieda III.KDK);    pripravovala MOV:  Oľga Kusá  -  v tejto disciplíne sa naša súťažiaca umiestnila na III.mieste.  Srdečne blahoželáme!

            3. Súťažná disciplína v účesovej tvorbe:  "Navždy sa zachová v pamäti stužková" - súťažila: Michaela Medzihradská (trieda III.KDK);  model:  Ivana Megová (trieda III.KDK); pripravovala MOV: Bc.Zdenka Fekiačová

        • Svetový deň výživy
          • Svetový deň výživy

          • Pri príležitosti Svetového dňa výživy (16.10.2014)  pripravili žiaci našej školy pod vedením Ing.Poláčkovej prezentáciu jedál pod názvom:  "Zabudnuté obilniny a strukoviny -  liečitelia na zjedenie". Pripravili pokrmy z pohánky  (pohánkové placky s tvarohovo-kôprovou penou, sušienky z pohánky), špaldy (slané špaldové sušienky s mrkvou), strukovín (nátierka z červenej šošovice, cícerovo-kakaové rezy).

        • Súťaž Juniorská svadobná torta
          • Súťaž Juniorská svadobná torta

          • 17.10.2014 sa konal v Nitre v areáli výstaviska Agrokomplex   1.ročník súťaže  žiakov odboru cukrár pod názvom "Juniorská svadobná torta".  Súťaže sa zúčastnilo 13 žiakovNašu školu reprezentovala žiačka Hana Čapková (trieda I.N) pod vedením učiteľky odborných predmetov Ing.Poláčkovej. Pripravila Jesennú svadobnú tortu, za ktorú získala  4.miesto a tým aj postup na medzinárodnú súťaž do Prahy.  Blahoželáme!

        • Deň otvorených dverí
          • Deň otvorených dverí

          •                                  Stredná odborná škola obchodu a služieb, Mojmírova 99/28, Piešťany   

                                                                                       Vás pozýva na

                                                                       Deň otvorených dverí  pri príležitosti Dňa TTSK,

                                                           ktorý sa uskutoční  dňa 01. 10. 2015 v čase od 9.00 do 13.00 hod.

              v priestoroch školy  a na pracoviskách praktického vyučovania: v reštaurácii Semafor, A. Hlinku 53

                                                                                                            kaderníctve a kozmetike, Žilinská 70

            V priebehu dňa otvorených dverí Vám poskytneme podrobné informácie o štúdiu, uchádzačom o štúdium umožníme zúčastniť sa na vyučovaní predmetov podľa ich záujmu o odbor. V prípade záujmu o štúdium, resp. o Deň otvorených dverí nás kontaktujte na tel. čísle: 033/7726491, 033/7623537, prípadne mailom: zssmojmir@zupa-tt.sk

            Tešíme sa na Vašu účasť.

        • Výsledky Olympiády z účtovníctva
          • Výsledky Olympiády z účtovníctva

          • Dňa 26.02.2013 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády z účtovníctva, na ktorej sa zúčastnilo 11 žiakov zo 4. ročníkov študijného odboru Obchod a podnikanie. Týmto chceme pogratulovať víťazom.

            Poradie: 1. Dominika Boliešiková 103 bodov

                             2. Denisa Hanzlíková 95 bodov

                             3. Denis Baranček 92 bodov

            Žiačky Dominika Boliešiková a Denisa Hanzlíková postupujú do regionálneho kola Olympiády z účtovníctva "Mladý účtovník", Ktoré sa bude konať dňa 22.03.2013 v Žiline. (Denis Baranček je náhradníkom)

             

          • Vianočná výstava 2012

          • Zriaďovateľ : Trnavský samosprávny kraj

            Stredná odborná škola obchodu a služieb,

            Mojmírova 99/28, Piešťany

            Vás srdečne pozýva na  Vianočnú výstavy 2012

            spojenú s dňami otvorených dverí, ktora sa koná

            19. - 20.  decembra 2012

            o 9.30 - 17.00 hod v budove školy.

          • Mladý líder

          • Konferencia mladých lídrov pozná svojho víťaza

            Pre 16 víťazov krajských kôl súťaže Mladý líder v rámci predmetu aplikovaná ekonómia pripravila nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko Konferenciu mladých lídrov. Titul Mladý líder 2012 získal Denis Baranček z Piešťan.

            Konferencia mladých lídrov (KML) bola zameraná na vzdelávanie a rozvíjanie líderských schopností prostredníctvom odborných workshopov. Počas štyroch dní porota hodnotila aktívny a inovatívny prístup pri riešení problémov, schopnosť viesť a reprezentovať tím, či akceptovanie rôznych názorov a postojov. Titul Mladý líder 2012 získal Denis Baranček (SOŠ Obchodu a služieb, Piešťany), na druhom mieste sa umiestnil Viliam Valent (Gymnázium Poštová 9, Košice) a na treťom mieste Veronika Krištofíková (Obchodná akadémia, Brezno).

            „Sme radi, že sa nám podarilo vytvoriť priestor na diskusiu o tímovej práci, etike a hodnotách mladých ľudí. Odborníci z praxe sa venovali aj osobnostnému rozvoju účastníkov. Prostredníctvom Walt Disney stratégie spoločne určili atribúty súčasného úspešného človeka,“ povedal programový manažér Junior Achievement Slovensko Peter Kalčevský.

            „Prežil som najúžasnejšie štyri dni v mojom živote,“ hovorí Mladý líder Denis. „Naučil som sa množstvo užitočných vecí, prišiel na nové myšlienky a spoznal úžasných ľudí. Keby som mohol, išiel by som ešte raz. Mám ujasnené ciele, ktoré chcem v živote dokázať. Určite budem na sebe ďalej pracovať.“

            Viliam z Košíc o konferencii povedal: „Boli to intenzívne 4 dni naplnené mixom prednášok, workshopov, aktivít a pár hodinami spánku, ktoré stačili na načerpanie síl.“ „Verila som, že bude kopa srandy. Mám skúsenosti, iný pohľad, skvelé zážitky a nové kontakty“, konferenciu zhodnotila účastníčka Lenka z Horných Vesteníc.

            Program doplnený zážitkovými aktivitami sa uskutočnil od 18. do 21. septembra v Trenčianskych Tepliciach. Konferenciu vecne podporila spoločnosť Baťa Slovensko.

            Junior Achievement

            Naše programy sú o inšpirácii a motivácii mladých ľudí :

            • byť podnikateľmi,
            • zlepšiť svoje zručnosti pre zamestnateľnosť,
            • zvýšiť finančnú gramotnosť.

             

          • Súťaž vo varení korejských jedál

          • 14. septembra 2012 sa uskutočnila súťaž vo varení korejských jedál pod záštitou veľvyslanca Korejskej republiky, na ktorej sa zúčastnili žiaci študijného odboru kuchár Ľuboš Bališ a Marek Sliško. Pri prvej účasti na súťaži skončili s veľmi pekným umiestnením a to na piatom mieste.

          • Mladý líder

          • Dňa 31. 5. 2012 sa konalo v Bratislave regionálne kolo súťaže " Mladý líder" v rámci predmetu aplikovaná ekonómia, ktorú zastrešuje nezisková organizácia Junior Achievement. Do súťaže sa zapojil  Denis Baranček , študent tretieho ročníka odboru obchod a podnikanie, prezident študentskej spoločnosti Cash Joy, s referátom "Môj prínos pre študentskú spoločnosť" a umiestnil sa na prvom mieste z 10 súťažiacich. Zároveň postúpil do celoslovenského finále, ktoré sa uskutoční v septembri 2012.

          • Voľby do rady školy dňa 3. 4. 2012 - výsledky

          •  

            Pedagogickí zamestnanci:

            Ing. Dagmar Poláčková
              Mgr. Janka Maráčková

            Nepedagogickí zamestnanci:

            Daniela Ciglánová
            Žiak:  Nikola Vighová  - I.ČKM
            Rodičia: Štefan Jančovič - I.ČKM
              Sekáčová Daniela - I.O
              Juliana Vighová - I.ČKM

             

             

          • Mladí piešťanskí študenti opäť víťazne.

          •  Na dvoch významných súťažných podujatiach sa v uplynulých dňoch zúčastnili študenti zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOaS) na Mojmírovej ulici.

            Najskôr bojovali mladé kaderníčky na Výstavisku Agrokomplex Nitra, kde prebiehal Svadobný veľtrh. Ako sprievodné podujatie usporiadala agentúra Len Ren Lenčešová súťaž o najjemnejšiu nevestu a o účes nevesty. Najjemnejšou nevestou sa stala modelka Linda Vallová, ktorú nastylovala študentka 3. ročníka SOŠOaS Simona Sigetová. Jej spolužiačka Dominika Jaššová s modelkou Kristínou Tránikovou si v 2. kategórii vybojovali bronz. K úspechu určite prispeli aj krásne šaty a svadobné doplnky. ktoré škole sponzorsky zapožičala pani Stoláriková zo salónu ELLIN.

            Druhá súťaž sa týkala gastronómie. Na rozhraní februára a marca sa v Brne konala medzinárodná výstava Salima, sprievodným podujatím bola súťaž Nowaco Cup, na ktorú postúpil ako víťaz národného kola študent odboru kuchár Adrián Rybanský. V ťažkej medzinárodnej konkurencii si za prípravu Glazovanej morčacej rolky na cícerovom kréme vybojoval bronz. Jeho jedlo ocenili špičkoví znalci z oblasti gastronómie. Zahanbiť sa nedala ani cukrárka  Darina Drobná, ktorá tiež získala 3. miesto za prípravu Ryžového nákypu prekladaného tvarohom a broskyňami na broskyňovej omáčke.

            Úspechom, samozrejme, predchádzalo veľa hodín prípravy, skúšania, vylepšovania, ale mladí študenti a ich odborní učitelia neľutujú čas ani námahu a výsledok sa dostaví.

          • HAIR CUP 2012

          • Na súťaži Hair Cup 2012, ktorá sa uskutočnila 3. februára v bratislavskej Inchebe zastupovali Strednú odbornú školu obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch kaderníčky Andrea Zemková, Dominika Jašová a Simona Sigetová v kategóriách Hair Ryšavý chalan, Hair Gejša a Skills Slovakia. Pripravovali sa pod vedením majsterky a učiteľky odborných predmetov Oľgy Kusej. Simona Sigetová získala 1. miesto za účesovú kreáciu Marilyn Monroe a kvalifikovala sa na medzinárodnú súťaž Euroskills do Belgicka, kde budú súťažiť v odborných zručnostiach súťažiaci z 25 krajín v 40 povolaniach. Na Hair Cupe 2012 sa predstavila aj kozmetička Kristína Praženková pod vedením majsterky odbornej výchovy Ivety Gašparovej v kategórii Hair Plastic Girl.

          • Úspechy našich žiakov na Gastro 2012

          • Michal Hanšut 1. miesto , postup do európskeho kola, ktoré sa bude konať v Belgicku. Žiak sa pripravoval pod vedením Mgr. Márie Bednárovej, učiteľky odborných predmetov pre odbor kuchár. Pripravované jedlo - Močing na fazuľovom kréme so zemiakovým koláčom.

            Gastro junior – Skils Slovakia Cukrár roka 2012

            Lucia Žažová 2. miesto , pripravovala sa pod vedením majsterky odbornej výchovy Anny Urbanovej. Pripravovaný tanierový dezert – Gaštanový dezert ochutený koňakom s kiwi želé a ríbezľovo – čokoládovou onáčkou.

            Incheba Gastro Cup 2012

            • kategória kuchári juniori

            Adrian Rybanský  zlatá medaila, žiak sa stal aj absolútnym víťazom kategórie kuchárov, t.z. porazil aj seniorov a postupuje na medzinárodnú súťaž Salima Brno

            Pripravoval sa pod vedením Mgr. Márie Bednárovej, učiteľke odborných predmetov pre odbor kuchár. Pripravované jedlo – Bravčová panenka v medovo – orechovej kruste na cícerovom kréme s kroketou z kozieho syra a tartar z červenej repy s hubovým pestom

            • kategória cukrári juniori

            Darina Drobná bronzová medaila. Pripravovala sa pod vedením Ing. Dagmar poláčkovej, učiteľky odborných predmetov pre odbor cukrár. Pripravovaný tanierový dezert – Gaštanové kocky s višňovou omáčkou 

            Incheba Poézia v gastronómii 2012 – odbor kuchár

            • Adrian Rybanský strieborná medaila. Pripravoval sa pod vedením Mgr. Márie Bednárovej, učiteľke odborných predmetov pre odbor kuchár. Pripravované jedlo – Variácie studenej kuchyne.
            • Michal Hanšut bronzová medaila. Pripravoval sa pod vedením Mgr. Márie Bednárovej, učiteľke odborných predmetov pre odbor kuchár. Pripravované jedlo – Variácie studenej kuchyne.

            Incheba Poézia v gastronómii 2012 – odbor cukrár

            • Darina Drobná – strieborná medaila. Pripravovala sa pod vedením Ing. Dagmar Poláčkovej, učiteľky odborných predmetov pre odbor cukrár. Pripravovaný výrobok – cukrárska artistika – Zátišie s ovocím

            Callebaut cup 2012

            • Erika Petrášová bronzová medaila. Pripravovala sa pod vedením Anny Hauserovej, majsterky odbornej výchovy. Pripravovala  pralinky s mokka náplňou.
          • Polročné vysvedčenia

          • Vedenie Strednej odbornej školy obchodu a služieb, Mojmírova 99/28, 921 01 Piešťany informuje rodičov žiakov, že v zmysle § 55 odst. 10 zákona 254/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov vydá triedny učiteľ žiakom  posledný  vyučovací deň prvého polroka šk. roka 2011/2012 výpis klasifikácie prospechu a správania žiaka za 1. polrok. Tento výpis nie je verejnou listinou.

            Vysvedčenie za 1. polrok sa vydáva len na základe písomnej žiadosti žiaka (plnoletého) alebo jeho zákonného zástupcu ( neplnoletý žiak). Písomnú žiadosť je potrebné doručiť na sekretariát školy do 30.1.2012.  

          • Vianočná výstava 2011

          • V dňoch 14. 12. a 15. 12. 2011 sa na našej škole konala Vianočná výstava 2011, na ktorej sa prezentovali všetky odbory. Pripomenuli sme si tradície, zvyky a obyčaje počas vianočných sviatkov. (Fotografie vo fotoalbume)

          • 10. výročie samosprávnych krajov - Deň otvorených dverí

          • Dňa 6. októbra 2011 pri príležitosti 10. výročia vzniku samosprávnych krajov sa na našej škole uskutoční Deň otvorených dverí, na ktorom radi uvítame všetkých záujemcov o štúdium na našej škole. V rámci tejto akcie  sa môžete v našom stredisku odbornej praxe Kaderníctvo - Kozmetika Vŕšok na Žilinskej ceste zadarmo ostrihať ako aj nalíčiť, alebo upraviť obočie. Na škole Vás čaká malé občerstvenie, ktoré Vám pripravia žiaci našej školy.

            Srdečne Vás pozývame