• Najkrajšia torta Slovenska 2023 ...

          • Dňa 12.10.2023 sa konal 11. ročník cukrárskej súťaže o najkrajšiu tortu Slovenska v Púchove. Našu školu reprezentovala žiačka Romana Románeková a kolegyňa Ing. Dagmar Poláčková. Žiačka súťažila s tortou Benátska noc. Torta pozostávala z dvoch korpusov kakaový a vanilkový, ktoré boli striedavo naplnené z ganache z bielej čokolády s gaštanovým a višňovým pyré. Druhá náplň bola ganache z bielej čokolády ochutená marakujou a malinami. Za technické prevedenie a chuť torty získala žiačka zlaté pásmo a 5 miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Sweet Cup 2023 ...

          • Dňa 06.10.2023 sa na SOŠ GaS Prešov uskutočnil jubilejný 20. ročník medzinárodnej súťaže Sweet Cup. Našu školu reprezentovali Natália Košecká z triedy III.C v odbore cukrár, ktorá získala zlaté pásmo a v celkovom hodnotení obsadila 2. miesto medzi cukrármi. Gratulujeme! Chalani Peter Ševčík (trieda III.A) a Patrik Pohořelský (trieda III.C) sa umiestnili v bronzovom pásme v odbore kuchár. Študentom ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy a kolegyniam Ing. Poláčkovej a Ing. Vargovej za úžasnú prípravu našich študentov.

          • Workshop Hotel Slovan ...

          • Dňa 04.10.2023 sa uskutočnil Workshop Hotel Slovan, ktorý zorganizovalo Občianske združenie Piešťanská rozvojová iniciatíva s podporou Mesta Piešťan. Tohto podujatia sa zúčastnili v Kine Fontána žiaci z II.ND triedy a kolegyne Ing. Babulicová a Ing. Moravčíková. 

          • Gastrolove 2023 ...

          • Dňa 28. 09. 2023 sme sa s triedou II. ND zúčastnili (NE)KONFERENCII GASTROLOVE. Žiaci mali možnosť stretnúť sa so zaujímavými osobnosťami pôsobiacimi v cestovnom ruchu a gastronomickom segmente. Medzi pozvanými hosťami boli napríklad Fabio Bortollini taliansky podnikateľ na Slovensku, ktorý priblížil tému enogastronómie a jej dôležitosti pre rozvoj slovenského cestovného ruchu, Vojtech Végh ako prvý šéfkuchár zero- waste reštaurácie na svete porozprával jeho príbeh ako sa dostal k spomínanému zero- waste vareniu a žiakom predviedol aj názornú ukážku. Na konferencii mali žiaci možnosť spoznať aj šéfkuchára Petra Duranského a mnoho ďalších. Okrem zaujímavých hostí si žiaci pochutili aj na dobrom jedle.

          • Deň otvorených dverí o.z. Myška

          • Dňa 19.09.2023 sa uskutočnila spolupráca medzi našou školou a o.z. Myška.

            Spoločne sme tvorili aktivity, ktoré majú zmysel a prišiel nás podporiť aj pán primátor mesta Piešťany. Touto cestou by sme sa ešte raz chceli poďakovať za dôveru a ústretovosť, ktorú nám prejavujete a spoločne sa nám darí šíriť myšlienku a hodnoty dobrovoľníctva v meste. Veľmi si to vážime :) 

            Mgr. Ivan Samko a Mgr. Miroslava Dlhá

          • Zbierka Biela pastelka 2023

          • Dňa 22.09.2023 prebehla na našej škole zbierka Biela pastelka. Ďakujeme dievčatám z triedy II.A - Juricovej Michaele a Kubičkovej Bianke, ktoré sa zhostili dobrovoľníctva a reprezentovali našu školu. Spolu sa vyzbieralo 96,60€. Všetkým, ktorí prispeli, sme vďační.

          • Tomáš Gálik vyhral celoeurópsku súťaž vo varení v Rumunsku!

          • Dňa 10.09.2023 sa konala celoeurópska súťaž Black Sea Fish Festival Mamaia. Hlavnou témou boli čiernomorské ryby. Nášho žiaka z II. A triedy oslovil prezident Eurotoques Slovakia aby tam išiel súťažiť. Išiel tam s významnými kuchármi so Slovenska. Súťažilo 43 mladých šéfkuchárov z rôznych krajín. Tomáš išiel do prezentácie slovenských potravín a na brehu čierneho mora navarili grilovaný filet zubáča na citrónovom oleji s tymianom, pyré z topinamburu s červenou repou, glazovaná baby zelenina a špongia z baby špenátu.

            Tomášovi gratulujeme za vzornú reprezentáciu školy na medzinárodnej úrovni!!!

          • Účelové cvičenia s profesionálnymi vojakmi ...

          • Po pondelkovom zahájení školského roka 2023/2024 a utorkových úvodných triednických hodín sa v stredu 6.9.2023 na našej škole konali písomné maturitné skúšky z anglického jazyka v opravnom a náhradnom termíne pre žiakov z celého Trnavského kraja. Preto sme sa rozhodli pre našich žiakov zabezpečiť vyučovanie zábavnou formou.

            V spolupráci s ozbrojenými silami SR z Trenčína sme zorganizovali účelové cvičenia. Vojaci priniesli nielen zbrane, vysielačky ale aj ťažkú techniku. Vytvorili viacero stanovísk, kde žiaci dostali výklad, poučenie, mohli si vyskúšať rôzne zbrane, obliecť si výstroj, posadiť sa do vojenského Land roveru a Tatry. Mali kurz poskytnutia prvej pomoci. Iné stanoviská ponúkali rádiové spojenia s vysielačkou, odmerať rádioaktivitu jednotlivých predmetov a podobne.

            Ďakujeme kolegom, ktorí zabezpečili dozor a žiakom za vzorné správanie sa počas akcie a reprezentácie školy.

          • Slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024

          • Vážení rodičia, milé žiačky a milí žiaci,

            Dňa 04.09.2023, t.j. pondelok sa na školskom dvore (za budovou školy) od 08:00 hod. uskutoční slávnostné zahájenie školského roka 2023/2024. V prípade nepriaznivého počasia sa zahájenie šk. r. bude konať v priestoroch školy, resp. jednotlivých učebniach a to:

            I.A uč. č. 207 - PaedDr. Ďurkovičová

            I.B uč. č. 106 - Ing. Drahovská

            I.C uč. č. 303 - Ing. Poláčková

            I.D uč. č. 3 - Ing. Riecka

            I.ND uč. č. 209 - Mgr. Karšayová

            II.A uč. č. 4 - Ing. Vargová

            II.B uč. č. 104 - Mgr. Cviková

            II.C uč. č. 308  - Mgr. Babálová

            II.D uč. č. 306 - Ing. Babulicová

            II.ND uč. č. 210 - Ing. Moravčíková

            III.A uč. č. 205 - Mgr. Latka

            III.B uč. č. 103 - RNDr. Ladická

            III.C uč. č. 303 - Ing. Poláčková

            III.D uč. č. 304 - Ing. Smolíčková

            IV.A uč. č. 304 - Ing. Smolíčková

            IV.B uč. č. 105 - Ing. Pucheľová

          • Prajeme pekné leto 2023 ...

          • Ďakujeme žiakom za ich elán, rodičom za spoluprácu a kolegom za perfektne odvedenú prácu.

            Prajeme všetkým krásne prázdniny plné nezabudnuteľných zážitkov :)))

          • Výlet do Žiliny – EscapeLand a pamiatky mesta

          • Pred koncom školského roka, dňa 27.06.2023, sme sa rozhodli s triedou I. ND pod vedením tried. uč. Ing. Denisy Moravčíkovej, prevetrať ešte trochu naše mozgové závity. Pre tento účel sme si vybrali únikové miestnosti v EscapeLand v Žiline, Alyson a Santa Lara. Obidve hry boli nápadité, detaily dobové a perfektne prepracované. Atmosféra nás úplne pohltila a hlavičky sme si riadne potrápili. Už teraz nám je jasné, že „únikovky“ budú prvá voľba pre ďalší výlet.

            Samozrejme sme nevynechali pohodovú prechádzku po centre Žiliny a jej dvoch hlavných námestiach, Mariánskom a Andreja Hlinku. Obdivovali sme prekrásne budovy Katedrály Najsvätejšej stolice, Starú radnicu, Burianovu vežu a mnohé ďalšie.

            Po celom dni sme sa vrátili domov unavení, zmoknutí, ale plný zážitkov a nových výziev.

          • Mladý záchranár 2023 ...

          • Dňa 21.06.2023 sa žiačky I.B triedy (P. Mihočková, T. Čačíková, D. Sabová, K. Bartošová a náhradníčka S. Palčová) zúčastnili súťaže Mladý záchranár v Trnave. Vo veľkej konkurencii škôl síce nezískali žiadne z prvých troch miest, ale odnášajú si so sebou cenné skúsenosti, ako poskytovať prvú pomoc. Za vzornú reprezentáciu školy dievčatám a p. Mgr. Babálovej ďakujeme :)

          • Trichológia, botox a farbenie vlasov ...

          • To boli témy školenia, ktoré prebiehalo u nás na Mojmírke. Hlavným zámerom tohto školenia bolo oboznámiť sa s novými trendmi a technológiami v oblasti riešenia problému vypadávania vlasov a prakticky si vyskúšať metódu určovania stavu vlasovej pokožky pomocou mikrokamery.

          • Exkurzia Budapešť 2023 ...

          • Nie len cestovanie, spoznávanie iných krajín EU ale aj naša spoločná história nás viedla dňa 13.06.2023 do Budapešti. Navštívili sme hrad Buda, Rybársku baštu, Národnú galériu, Kostol Svätého Mateja, Baziliku Svätého Štefana, ... so všade prítomnými fontánami a pamätník "Topánky" venovaný židovským obetiam zhodených do Dunaja v r. 1944-45.

          • Rozlúčka končiacich maturitných ročníkov 2023 ...

          • Konečne ... Odmaturované. Mnohým maturantom spadol zo srdca obrovský kameň.

            Všetci úspešní maturanti sa dňa 26.05.2023 zišli na slávnostnom odovzdávaní maturitného vysvedčenia. S vedeným školy, triednymi učiteľmi a majstrami odborného výcviku sa prišli rozlúčiť žiaci IV.A, IV.B, II.ND a II.NE triedy.

            Absolventom prajeme krajšie zajtrajšky :)

          • Baristický kurz 2023

          • V dňoch od 05.06.2023 do 07.06.2023 sa konal na Mojmírke baristický kurz pod vedením šikovného lektora Academy od Coffee. Kurzu sa zúčastnili 9 žiaci. Žiaci sa naučili pripraviť rôzne druhy kávy, speňovať mlieko dokonca aj kresliť mliečnou penou sa niektorí z nich naučili. Kurz všetci úspešne ukončili záverečnou skúškou a žiaci získali certifikát. Gratuľujeme :)

          • MDD v spolupráci z OZ Myška 2023 ...

          • Dňa 01.06.2023 v areály prírodného kina v Piešťanoch sa konal MDD pod záštitou OZ Myška. Naši žiaci sa podieľali ako dobrovoľníci pri organizovaní tohto krásneho podujatia. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny mesta Piešťany 2023

          • Počas uplynulého víkendu sa v Piešťanoch otvárala letná kúpeľná sezóna už po tridsiaty raz. Zároveň sa oslavovalo 910. výročie prvej písomnej zmienky o Piešťanoch. Naši žiaci v pracovnom oblečení prezentovali jednotlivé odbory na "Mojmírke".