• Slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milé žiačky a milí žiaci,
            Dňa 05.09.2022, t.j. pondelok sa na školskom dvore (za budovou školy) od 08:00 hod. uskutoční slávnostné zahájenie školského roka 2022/2023.
            V prípade nepriaznivého počasia sa zahájenie šk. r. bude konať v priestoroch školy, resp. jednotlivých učebniach a to:
            I.A uč. č. 209 - Ing. Vargová
            I.B uč. č. 104 - Mgr. Cviková
            I.C uč. č. 304 - Mgr. Babálová
            I.D uč. č. 203 - Ing. Babulicová
            I.ND uč. č. 205 - Ing. Moravčíková
            II.A uč. č. 305 - Mgr. Latka
            II.B uč. č. 103 - RNDr. Ladická
            II.C uč. č. 303 - Ing. Poláčková
            II.D uč. č. 306 - Ing. Smolíčková
            II.ND uč. č. 212 - Mgr. Karšayová
            III.A uč. č. 306 - Ing. Smolíčková
            III.B uč. č. 105 - Ing. Pucheľová
            III.C uč. č. 303 - Ing. Poláčková
            IV.A uč. č. 207 - Mgr. Florková
            IV.B uč. č. 106 - Ing. Drahovská

          • Teambuilding na Mojmírke :)

          • V piatok 01.07.2022 sa na našej škole konala „garden párty“ v rámci teambuildingu  pre všetkých zamestnancov školy.   

            Akcia sa podarila na výbornú. Do kariet nám nahralo krásne slnečné počasie, čo len doladilo výborné letné menu. Akcia bola fantastická v tom, že do príprav letného menu boli zapojení všetci zamestnanci školy. Podarilo sa nám úspešne nadviazať na vydarenú zimnú akciu pečenia vianočného pečiva pre zamestnancov piešťanskej nemocnice.

            Všetci zamestnanci školy sa takto rozlúčili s náročným školským rokom. V tejto príjemnej atmosfére sa nám aspoň trošku podarilo zabudnúť nielen na posledný, ale aj predchádzajúci pandemický rok.

            Už teraz pevne dúfame, že podobnú akciu zorganizujeme aj budúci rok.

             

          • Kurz masáže tváre

          • V pondelok 27.06.2022 sa na našej škole uskutočnil kurz masáže tváre, ktorý organizovala a zároveň viedla naša kolegyňa Ing. Katarína Adamcová. Dievčatám z II.B triedy ďakujeme o záujem rozširovania svojich profesijných vedomostí a zručností.

          • Barmanská súťaž

          • Ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy žiakom - Fadile Jajovej a Dávidovi Blaškovi z triedy 1.A, ktorí sa zúčastnili barmanskej súťaže v Bratislave dňa 09.06.2022 na SOŠ na Pántoch. Sme pyšní za ich prvácke výkony a odhodlanie.

          • Záverečné škúšky 2022

          • Od dňa 15.06.2022 do 21.06.2022 sa po dvoch rokoch na naše škole konajú záverečné skúšky odborov čašník servírka, kuchár, cukrár a barbier. Žiakom držíme palce aby čo najlepšie obhájili svoje zručnosti a vedomosti, ktoré nadobudli počas štúdia ...

          • Exkurzia mesta Trenčín

          • Dňa 16.06.2022 študenti 1.ND, 2.A a 2.C pod vedením pedagogického dozoru Mgr. Andrei Karšayovej a Mgr. Petra Latku absolvovali exkurziu do mesta Trenčín.

            Cieľom exkurzie bolo oboznámenie sa s regiónom Považia a históriou tohto územia. V maturitných ročníkoch boli pokryté maturitné témy: Travelling, Towns and places, Slovakia my homeland, Man and Nature, ktoré si  už budúci maturanti v priebehu štúdia osvojili a tentokrát si ich v teréne prakticky zažili a vizualizovali.

            Exkurzia bola uskutočnená vlakom. Prvá zastávka bol prechod cez mestský park a monumentom M. R. Štefánika. Následne sme navštívili významný hotel Elizabeth s výhľadom na hradnú skalu s rímskym nápisom. Nasledovala prehliadka Západoslovenského múzea, prechodom cez centrum mesta sme sa zastavili pri Morovom stĺpe, absolvovali sme výstup na Mestskú vežu a prezreli sme si Fontánu Vodníka Valentína. Cesta k hradu viedla Farskými schodmi ku Katovmu domu a Kostnici, ktoré sme taktiež navštívili. Turistickým chodníkom v strmom teréne Lesoparku Brezina sme sa dostali k hlavnej zastávke našej exkurzie - k južnému opevneniu hradu Trenčín. Po tejto prehliadke bol rozchod tried do centra mesta.

            Po dvojročnej pauze školských výletov vynútenej pandemickou situáciou, sme úspešne odštartovali realizáciu školských výletov našej školy. Všetci žiaci boli s prehliadkou múzeí, mesta, pamätihodností, galérie i cestou vlakom nadmieru spokojní.

             

          • Župný race 2022

          • Dňa 13.06.2022 sa žiaci III.A triedy a to Tomáš Jakubík, Filip Miškech a Adam Stolárik zúčastnili prekážkového behu s názvom Župný race, ktorý organizoval Trnavský samosprávny kraj.

            Celá táto akcia sa spáchala v areáli P+P Partner Jahodník, pár kilometrov za Smolenicami.

            So súťažiacimi z celého Trnavského kraja sme sa spoločne rozohriali počas rozcvičky a na štart sa nás postavilo celkovo viac ako 40 účastníkov z 12 stredných škôl. Za príjemného počasia sme vyštartovali, a to 5-kilometrovým behom s dosť veľkým prevýšením smerom do lesa a naspäť do areálu. Po dobehnutí sme sa ihneď vrhli na prekážky všetkých typov. Rúčkovanie, tire flip s veľkou pneumatikou, výbeh na kopec, preliezanie steny ...

            Tomáš Jakubík sa umiestnil celkovo na vynikajúcom 3. mieste s časom 44 minút.

            Gratulujeme Tomášovi a Adam s Filipom boli cca v polovici absolútneho poradia.

            Ďakujeme Trnavskému samosprávnemu kraju za profesionálne usporiadanie tohto preteku a tešíme sa na budúci rok!

          • Imatrikulácie 2022

          • Každoročnou tradíciou našej školy je uvítanie prvých ročníkov medzi nás. Bohužiaľ tento školský rok sa nemohli konať na začiatku roka kvôli pandemickej situácií, tak sme ich zorganizovali neskôr ako zvyčajne bývajú. Imatrikulácie si pripravila trieda I.ND pod vedením pani učiteľky Ing. Anetty Babulicovej. Ktoré sa konali 25. Mája 2022 v školskej telocvični, zúčastnili sa triedy I.A, I.B, I.C, I.D.  Pripravili sme si imatrikulácie na tému Harry Potter do ktorej boli zahrnuté rôzne aktivity ako napríklad miešanie rôznych lektvarov, tanec s metlou a mnoho ďalších hier. Žiaci boli za aktivity odmeňovaní sladkými dobrotami a každý z nich si odniesol Imatrikulačný list, fotografiu s ich triedou, sladkú medailu, kľúčenku a prívesok s logom školy ...  

          • Voľné miesta pre 2. kolo prijímacieho konania pre školský rok 2022/2023

          • Študijné odbory

            6445 K kuchár:  1 voľné miesto


            Do študijného odboru  6445 K kuchár  sa budú konať dňa 21.6.2022 o 8.00 hod prijímacie skúšky z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

            Prihlášky na štúdium pre 2. kolo prijímacieho konania zasielajte na adresu školy alebo osobne na sekretariát do 10.6.2022.

          • Veľký úspech pre MOJMÍRKU

          • Dňa 29. apríla 2022 mala naša škola dôvod na radosť. V tento deň prebiehala v bratislavskej Inchebe súťaž finálového kola SKILLS SLOVAKIA-JUNIOR Gastro DEBIC CUP- cukrár.

            Žiačka našej školy Viktória Blahová zo IV.C triedy vo finále vybojovala pre školu 2. miesto v zlatom pásme. Súťažnou úlohou bola príprava tartaletiek, podávaných ako kaviarenský dezert. Naša tartaletka bola naplnená čokoládovou ganache, pomarančovým krémom, preliata karamelovou polevou. Vzhľad tartaletky bol v prevedení snehových pusiniek, pomarančového čipsu a ozdoby z izomaltu.

            Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy 👍

          • Víťaz behu na 800m

          • Dňa 29.04.2022 sa na Mestskom atletickom štadióne Antona Hajmássyho v Trnave konala atletická súťaž XIV. župnej olympiády TTSK. Našu školu reprezentoval Tomáš Jakubík z triedy III.A v disciplíne beh na 800m. Tomáš obsadil 1. miesto a postupuje do celoslovenského kola. Gratulujeme za úspech a reprezentáciu školy.

          • Školská súťaž PK beauty služieb

          • V dňoch 28.3. – 8.4.2022 sa na škole uskutočnila školská súťaž PK beauty služieb 2. a 3. ročníka študijných odborov kaderník vizážista, kozmetik .

            Žiačky súťažili v kategóriách :

            • kaderník vizážista 3.ročník

            téma „Stužková“

            • kozmetik 3.ročník

            téma : „Párty líčenie“

            • kaderník vizážista 2.ročník

            téma : „Romantický účes“

            • kozmetik 2.ročník

            téma : „Festivalové líčenie“

            Súťaž prebiehala  na pracovisku praktického vyučovania „Vŕšok“ podľa harmonogramu a kritérií , ktoré vypracovali MOV v zmysle platnej školskej smernice.

            Žiačky preukázali svoju tvorivosť, odborné zručnosti a vedomosti, použitie vhodných materiálov a pomôcok, ako aj schopnosť účelne si zorganizovať prácu  tak, aby  dodržali  stanovený časový limit na predvedenie svojho výkonu.

            MOV vyhodnotili prácu žiačok v jednotlivých kategóriách podľa stanovených kritérií, na základe bodového hodnotenia s týmito výsledkami : 

            kaderník vizážista 3.ročník , téma „Stužková“

            1. miesto  -  Šranková Sabina

            2. miesto  -  Antalová Viktorie

            3. miesto  -  Knapová Kristína

            kozmetik 3.ročník , téma  „Párty líčenie“

            1.  miesto  -  Biliková Viktória

            2.  miesto  -  Dobrotková Simona

            3.  miesto  -  Sládeková Nina

            kaderník vizážista 2.ročník, téma  „Romantický účes“

            1.  miesto  -  Hanáková Viktória

            2.  miesto  -  Sasáková Liana

            3.  miesto  -  Halašková Viktória

            kozmetik 2.ročník, téma  „Festivalové líčenie“

            1.  miesto  -  Koláriková Tereza

            2.  miesto  -  Sládeková Lenka

            3.  miesto  -  Jordanová Vanesa

            Srdečne blahoželáme víťazom a ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť, snahu, predvedené pracovné výkony a veľmi peknú prezentáciu svojich odborov.

          • Školské majstrovstvá kraja v bedmintone

          • Dňa 05.04.2022 sa v hale Gymnázia Piešťany uskutočnili ŠKOLSKÉ MAJSTROVSTVÁ KRAJA v BEDMINTONE.

            Našu školu reprezentovali:

            Družstvo chlapcov: D .Brenessel, E. Straka a A. Stolárik.

            Družstvo dievčat: M. Follnerová a S. Bartošeková.

            Po viacerých rokoch sa nám nepodarilo obsadiť medailové miesta. Napriek tomu všetci, ktorí reprezentovali našu školu podali veľmi dobré a bojovné výkony. K lepšiemu umiestneniu nám chýbalo asi len troška viac športového šťastia ako napr. na postup do semifinále chlapcov stačilo, keby sa D. Brenesselovi podarilo premeniť jeden z troch matchbalov, ktoré mal proti Štefanákovi z SPŠ Dopravná Trnava a dievčatá v súbojoch o druhé a tretie miesto podľahli najtesnejším rozdielom 1:2 školám SPŠ Stavebná Lomonosova Trnava a Gymnázium A. Merci Trnava.

            Družstvá dievčat aj chlapcov sa zhodne umiestnili na 4. mieste

            Našim žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ďalšie športové úspechy.

          • Veľkonočné trhy TTSK

          • Vydarená akcia Trnavského samosprávneho kraja "Veľkonočné trhy" spojená s prezentáciou a predajom výrobkov našich žiakov.

          • Obsadili sme pekné tretie miesto vo florbale :)

          • Dňa 24.3.2022 sa uskutočnili v športovej hale gymnázia P.C. Piešťany MO SŠ vo florbale chlapcov. Zúčastnilo sa šesť stredných škôl nášho okresu, ktoré boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín.

            V prvom zápase naši žiaci nastúpili proti SOŠT Piešťany. Po vyrovnanom priebehu sme vyhrali 3:2

            V druhom zápase, v ktorom sa hralo o víťaza skupiny a postup do finále, sme nastúpili proti piešťanským hotelákom. Vo veľmi peknom zápase, po kvalitnom a bojovnom výkone sme podľahli hotelákom najtesnejším rozdielom 2:1. Na postup do finále to nestačilo :(

            V zápase o tretie miesto sme zvíťazili proti SPŠE Piešťany 1:0 Naši žiaci podali výborný bojovný výkon aj do tretice. Aj v tomto zápase, tak ako aj v predchádzajúcich dvoch zápasoch nás podržal svojim perfektným výkonom v našej bránke neprekonateľný M. Orel. Vyrovnaný zápas nakoniec tesne pred koncom rozhodol strelec jediného gólu M. Kovalčík a tak po výhre 1:0 sme na turnaji obsadili veľmi pekné tretie miesto.

            O tento pekný úspech sa zaslúžili žiaci: M.Orel, M.Kovalčík, D.Šimo, D.Auda, D.Baracka, E.Straka, M.Šadibol, M.Masár a D.Blaška.

            Žiakom ďakujem za reprezentáciu školy.