• DOD na Mojmírke ...

          • Dňa 16.02.2024 sa na Mojmírke uskutočnil Deň otvorených dverí ... uchádzačom o štúdium sme odprezentovali vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas štúdia na našej škole. Ďakujeme kolegyniam aj žiakom za úžasné zorganizovanie tohto podujatia.

          • sv. Valentín 2024 na Mojmírke ...

          • Katolícka cirkev rozlišuje minimálne troch rôznych mučených svätcov s menami Valentín alebo Valentínus. Najznámejšia z legiend opisuje Valentína ako kňaza, ktorý slúžil v Ríme v treťom storočí nášho letopočtu.  Podľa príbehu zastával vtedajší cisár Claudius II. názor, že zo slobodných mužov nezmietaných láskou a nespútaných rodinou sú omnoho lepší vojaci. Rozhodol sa preto vydať zákaz oddávania mladých mužov v celej krajine. Kňaz Valentín ale tento zákaz porušil a v utajení oddával mladé páry i naďalej. Keď bol Valentín odhalený, Claudius ho odsúdil na smrť. Všetky legendy a príbehy späté s týmto dňom sú o hlbokej láske, silnejšej než čokoľvek a o romantickej a dobrosrdečnej osobnosti – Valentínovi.

            Zachovala sa aj legenda, podľa ktorej Valentín poslal prvú valentínku. V čase jeho väznenia ho navštevovala mladá dcéra žalárnika, do ktorej sa údajne zamiloval. Pred smrťou jej mal napísať list končiaci sa slovami "Od tvojho Valentína" - formulka používajúca sa dodnes.

            Naši kolegovia a žiaci si pripomenuli tento sviatok písaním valentínskych odkazov a valentísnkou tombolou ...

          • Beauty day 2024 ...

          • Dňa 12.02.2024 sa na školskom pracovisku Kozmetiky a Kaderníctva uskutočnil Beauty day pre klientky Centra pomoci človeku. Aj takýmto spôsobom učíme naše žiačky pomáhať tým, ktorí to potrebujú ...

          • Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch 2024 ...

          • Dňa 08.02.2024 sa konala veľká prezentácia SŠ a zamestnávateľov pod záštitou Ministerstva dopravy. Prezentácia sa konala v Bratislave v osobnom prístave na viacerých luxusných lodiach rôznych slovenských a zahraničných spoločností. Počas doobedia sme reprezentovali školu pred žiakmi ZŠ a SŠ, v poobedných hodinách aj pred širokou verejnosťou. Pre záujemcov sme mali pripravené propagačné materiály o štúdiu na našej škole ale i z mesta Piešťany. Pre odvážlivcov sme mali pripravený vedomostný kvíz (mesto Piešťany a naša škola), po úspešnom vyplnení boli žiaci odmenení vecnými cenami. Ďakujeme kolegyniam a žiačkam za vzornú prezentáciu, komunikáciu s ľuďmi a vystupovanie.

          • „Stužková v Benátkach“

          • Študenti nadstavbového štúdia – študijného odboru Spoločné stravovanie z triedy II. ND sa rozhodli, že slávnostnú chvíľu odovzdávania maturitných stužiek si užijú trochu inak, netradične...

            Pre túto príležitosť si vybrali romantický výlet do Benátok, aby si tak užili nielen slávnostný večer, kedy im zelené stužky nádeje odovzdala ich triedna učiteľka, Ing. Denisa Moravčíková spoločne s riaditeľom školy, PhDr. Ing. Tomášom Kubicom, ale aj ďalšie dva dni, počas ktorých si vychutnali nevšednú atmosféru Benátskeho karnevalu, plavbu na gondolách, večernú prechádzku po zákutiach Benátok a nočnú plavbu loďou.

            Veríme, že naši študenti si svoju „stužkovú“ užili a načerpali veľa síl, aby bez problémov ukončili 2. polrok a úspešne zvládli maturitné skúšky, k čomu im držíme palce a prajeme veľa síl a šťastia.

          • Mojmírka navštívila BENÁTKY & BENÁTSKY KARNEVAL ...

          • V dňoch 01.-04.02.2024 sme usporiadali pre žiakov našej školy zájazd do Benátok v čase Benátskeho karnevalu. Exkurzie sa zúčastnili žiaci pod vedením Ing. Denisy Moravčíkovej, Mgr. Jarmily Cvikovej a Ing. Anny Drahovskej.

            V neskorých večerných hodinách, 1. februára,  sme vyrazili plný očakávania na nočnú cestu autobusom.  Po niekoľkých prestávkach a takmer prebdenej noci v autobuse, sme prišli ráno na Lido di Jesolo do Punta Sabionni, odkiaľ sme sa preplavili vaporettom do Benátok.

            Poprechádzali sme sa uličkami plnými turistov, kde nevšednú atmosféru dotvárali najrozličnejšie masky a nádherné maškarné kostýmy domácich Benátčanov. V doprovode našej sprievodkyne p. Jarmily Molnárovej z CK MATTIA sme spoznali najdôležitejšie miesta Benátok - Ponte Rialto, odkiaľ sme mali nádherný výhľad na Canal Grande s jeho rušnou dopravou, Dóžov palác (Palazzo Ducale) a námestie San Marco, kde sme si mohli sadnúť do preslávenej kaviarne Florian.

            Niektorí z nás sa nechali previezť na gondole úzkymi kanálmi popod mosty.

            Ďalší deň sme venovali malebným ostrovom v Benátskej lagúne - Murano a Burano. Ako prvý sme navštívili ostrov Burano, ktorý je typický „živými“ farbami fasád domov a výrobou čipky.  Murano je ostrov preslávený výrobou nádherného muránskeho skla. Obidva ostrovy boli malebné a pôsobili ako oáza pokoja.

            Popoludní sme si opäť vychutnali v Benátkach atmosféru karnevalu s množstvom prekrásnych masiek, kaviarničky, námestia plné ľudí, čarovné obchodíky so suvenírmi a prívetivosť domáceho obyvateľstva.

            Na záver nášho výletu  sme sa rozhodli pre plavbu loďou po Canal Grande. Plavba bola o to čarovnejšia, že sa pomaly stmievalo a pobrežie, úzke uličky Benátok a paláce vôkol nás boli nádherne vysvietené a mohli sme pozorovať aj nádherné lustre z muránskeho skla vo vysvietených oknách slávnych palácov.

            Po plavbe sme sa poslednýkrát prešli romantickými uličkami Benátok a v tej chvíli sme vedeli, že toto nebola naša posledná návšteva tohto - jedného z najromantickejších miest na svete ...

          • Exkurzia "Mestská knižnica mesta Piešťany"

          • Mestská knižnica mesta Piešťany už viac ako 95 rokov odomyká svoje brány všetkým, ktorí milujú literatúru a túžia po poznaní. Zo skromných začiatkov sa vypracovala na modernú, profesionálne vybavenú, informačnú a kultúrnu inštitúciu komunitného charakteru, ktorá poskytuje svoje služby širokému spektru návštevníkov a organizuje početné kultúrno-vzdelávacie podujatia regionálneho i celoslovenského významu. Ako jediná knižnica na Slovensku zriadila a od roku 2003 spravuje mestské informačné centrum – Piešťanské informačné centrum. Je Partnerskou knižnicou Kancelárie národnej rady Slovenskej republiky.

            Svoje okná otvorila dokorán aj pre žiakov a kolegov z Mojmírky ... Ďakujeme :)

          • Catering pre O.Z. Iskierka ...

          • Dňa 19.01.2024 žiaci a kolegovia z reštaurácie Semafor zabezpečovali v Divadle J. Palárika v Trnave catering k 25. výročiu založenia občianskeho združenia Iskierka ...

          • Vyhrali sme semifinálové kolo Skills Slovakia 2024 v odbore cukrár ...

          • Dňa 15.-16.01.2024 sa v priestoroch reštaurácie Semafor pri Strednej odbornej škole obchodu a služieb Piešťany, Mojmírova 99/28 konalo semifinálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia v odboroch kuchár a cukrár, ktoré organizovala Slovenská komora kuchárov a cukrárov pod taktovkou Ing. Zuzany Dúžekovej (generálna tajomníčka SZKC).

            Prvý deň (15.01.2024) súťažili kuchári a to celkovo zo 16 škôl. Súťaž vyhrala SOŠ Hotelová, Horný Smokovec 17026, Vysoké Tatry. Prvých šesť tímov postúpilo do finále.

            Druhý deň (16.01.2024) súťažili cukrári (15 škôl), ktorú vyhrali naše dievčatá Natália Košecká a Nataša Šupová!!! Finálové kolo sa bude konať v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave.

            Našu školu reprezentovali tretiaci Peter Ševčík + Patrik Pohořelský (obaja kuchári) a tretiačky Natália Košecká + Nataša Šupová (obe cukrárky). Kuchári bohužiaľ nepostúpili do finálového kola.

            Našim žiakom a pedagógom Ing. Kataríne Vargovej + Ing. Dagmar Poláčkovej a všetkým zamestnancom reštaurácie Semafor ďakujeme za perfektnú reprezentáciu školy a postupujúcim veľa šťastia vo finále. Taktiež ostatným zúčastneným ďakujeme za bezproblémový chod súťaže ... dokonca za úžasnú atmosféru kde bolo vidieť a cítiť ako si jednotlivé družstvá držia palce ... Veľké ĎAKUJEME ...

          • Erasmus+

          • Dňa 12.01.2024 sme sa zúčastnili inštruktážneho semináru v Bratislave k podávaniu žiadostí KA122 v rámci Výzvy 2024, ktorý organizovala Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu.

            Čo sme sa dozvedeli na seminári?

            • Všetky informácie potrebné na správne podanie žiadosti na rok 2024.
            • Spôsob podávania žiadosti, praktické rady a príklady dobrej praxe.
            • Ako správne požiadať o grant.
            • Akým chybám sa vyhnúť

            Mojmírka má prioritný záujem pre žiakov a kolegov poskytnúť priestor na skvalitnenie vedomostí a zručností v rámci systému odborného vzdelávania a prípravy (OVP).

          • "Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch" 2024

          • Aj tento rok sa zúčastníme akcie "Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch" dňa 08.02.2024 v Bratislave (Osobný prístav, Prístavná 10) od 09:00 do 17:00, ktorá je určená na prezentáciu stredných škôl pre žiakov 9. ročníka základných škôl.

            Tešíme sa na stretnutie!

          • Semifinálové kolo Skills Slovakia 2023/2024 sa bude opäť konať na Mojmírke ...

          • Dňa 15.-16.01.2024 sa v priestoroch reštaurácie Semafor pri Strednej odbornej škole obchodu a služieb Piešťany, Mojmírova 99/28 bude konať semifinálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia v odboroch kuchár a cukrár, ktoré bude organizovať Slovenská komora kuchárov a cukrárov.

            Kuchári zo 16 stredných škôl predstavia svoje umenie v pondelok, t.j. 15.01.2024 od 09:00 hod. a v utorok, t.j. 16.01.2024 od 09:00 hod. nastúpia do boja cukrári tak isto zo 16 stredných škôl.

            Petrovi Ševčíkovi + Patrikovi Pohořelskému (obaja kuchári) a Natálii Košeckej + Nataše Šupovej (obe cukrárky) držíme palce aby pre našu školu vybojovali čo najlepšie umiestnenie. O výsledkoch budeme verejnosť informovať :)

          • Novoročný príhovor riaditeľa školy 2024 ...

          • Vážené kolegyne, vážení kolegovia, ctení rodičia, milí žiaci a priatelia našej školy!

            Nový rok je začiatok nových plánov a predsavzatí, ktoré chceme uskutočniť. Život človeka je pestrý vrkoč upletený z množstva dní, ktoré sú naplnené radosťou, úsmevom, šťastím a úspechmi, ale aj z dní poznačených smútkom, bolesťou a neúspechmi. 

            Dovoľte mi zaželať všetkým šťastný a úspešný nový rok 2024! Nech je pre Vás rokom pevného zdravia, rodinnej pohody, splnených želaní a dosiahnutých cieľov.

            PhDr. Ing. Tomáš Kubica, riaditeľ školy

          • DOD + Vianočná výstava 2023 ...

          • Dni otvorených dverí spojených s vianočnou výstavou sa konali na Mojmírke dňa 13.-14.12.2023, ktorej študenti, učitelia a majstri vítali návštevníkov z Piešťan a okolia. Triedy sa zmenili na kaviarničky, cukrárne, reštaurácie, fast foody, palacinkárne i salóny krásy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za perfektne odvedenú prácu.

          • Vianočné trhy TTSK 2023

          • Mojmírka sa každoročne zúčastňuje Vianočných trhov TTSK ... a ani tento rok nebol výnimkou. Všetkým, ktorí sa na príprave predávaných výrobkov podieľali, srdečne ďakujeme.

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi 2023 ...

          • Dňa 08.12.2023 sa konala exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. 

            V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. 

            Súčasťou múzea je vzdelávacie stredisko, ktoré poskytuje výchovno-vzdelávacie podujatia, semináre a školenia zamerané na oboznamovanie verejnosti so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území. Cieľom uvedených programov a podujatí je priblížiť život Židov na území Slovenska a pomôcť nadobudnúť základné vedomosti o židovskej komunite so zreteľom na obdobie holokaustu. 

            Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník všetkých zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Kolegom p. Mgr. Babálovej a p. Mgr. Latku ďakujeme za uskutočnenie tejto náučnej exkurzie a žiakom za vzorný prístup :)