• Vyhrali sme semifinálové kolo Skills Slovakia 2024 v odbore cukrár ...

          • Dňa 15.-16.01.2024 sa v priestoroch reštaurácie Semafor pri Strednej odbornej škole obchodu a služieb Piešťany, Mojmírova 99/28 konalo semifinálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia v odboroch kuchár a cukrár, ktoré organizovala Slovenská komora kuchárov a cukrárov pod taktovkou Ing. Zuzany Dúžekovej (generálna tajomníčka SZKC).

            Prvý deň (15.01.2024) súťažili kuchári a to celkovo zo 16 škôl. Súťaž vyhrala SOŠ Hotelová, Horný Smokovec 17026, Vysoké Tatry. Prvých šesť tímov postúpilo do finále.

            Druhý deň (16.01.2024) súťažili cukrári (15 škôl), ktorú vyhrali naše dievčatá Natália Košecká a Nataša Šupová!!! Finálové kolo sa bude konať v priestoroch výstaviska Incheba v Bratislave.

            Našu školu reprezentovali tretiaci Peter Ševčík + Patrik Pohořelský (obaja kuchári) a tretiačky Natália Košecká + Nataša Šupová (obe cukrárky). Kuchári bohužiaľ nepostúpili do finálového kola.

            Našim žiakom a pedagógom Ing. Kataríne Vargovej + Ing. Dagmar Poláčkovej a všetkým zamestnancom reštaurácie Semafor ďakujeme za perfektnú reprezentáciu školy a postupujúcim veľa šťastia vo finále. Taktiež ostatným zúčastneným ďakujeme za bezproblémový chod súťaže ... dokonca za úžasnú atmosféru kde bolo vidieť a cítiť ako si jednotlivé družstvá držia palce ... Veľké ĎAKUJEME ...

          • Erasmus+

          • Dňa 12.01.2024 sme sa zúčastnili inštruktážneho semináru v Bratislave k podávaniu žiadostí KA122 v rámci Výzvy 2024, ktorý organizovala Slovenská akademická asociácia pre medzinárodnú spoluprácu.

            Čo sme sa dozvedeli na seminári?

            • Všetky informácie potrebné na správne podanie žiadosti na rok 2024.
            • Spôsob podávania žiadosti, praktické rady a príklady dobrej praxe.
            • Ako správne požiadať o grant.
            • Akým chybám sa vyhnúť

            Mojmírka má prioritný záujem pre žiakov a kolegov poskytnúť priestor na skvalitnenie vedomostí a zručností v rámci systému odborného vzdelávania a prípravy (OVP).

          • "Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch" 2024

          • Aj tento rok sa zúčastníme akcie "Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch" dňa 08.02.2024 v Bratislave (Osobný prístav, Prístavná 10) od 09:00 do 17:00, ktorá je určená na prezentáciu stredných škôl pre žiakov 9. ročníka základných škôl.

            Tešíme sa na stretnutie!

          • Semifinálové kolo Skills Slovakia 2023/2024 sa bude opäť konať na Mojmírke ...

          • Dňa 15.-16.01.2024 sa v priestoroch reštaurácie Semafor pri Strednej odbornej škole obchodu a služieb Piešťany, Mojmírova 99/28 bude konať semifinálové kolo celoslovenskej súťaže Skills Slovakia v odboroch kuchár a cukrár, ktoré bude organizovať Slovenská komora kuchárov a cukrárov.

            Kuchári zo 16 stredných škôl predstavia svoje umenie v pondelok, t.j. 15.01.2024 od 09:00 hod. a v utorok, t.j. 16.01.2024 od 09:00 hod. nastúpia do boja cukrári tak isto zo 16 stredných škôl.

            Petrovi Ševčíkovi + Patrikovi Pohořelskému (obaja kuchári) a Natálii Košeckej + Nataše Šupovej (obe cukrárky) držíme palce aby pre našu školu vybojovali čo najlepšie umiestnenie. O výsledkoch budeme verejnosť informovať :)

          • Novoročný príhovor riaditeľa školy 2024 ...

          • Vážené kolegyne, vážení kolegovia, ctení rodičia, milí žiaci a priatelia našej školy!

            Nový rok je začiatok nových plánov a predsavzatí, ktoré chceme uskutočniť. Život človeka je pestrý vrkoč upletený z množstva dní, ktoré sú naplnené radosťou, úsmevom, šťastím a úspechmi, ale aj z dní poznačených smútkom, bolesťou a neúspechmi. 

            Dovoľte mi zaželať všetkým šťastný a úspešný nový rok 2024! Nech je pre Vás rokom pevného zdravia, rodinnej pohody, splnených želaní a dosiahnutých cieľov.

            PhDr. Ing. Tomáš Kubica, riaditeľ školy

          • DOD + Vianočná výstava 2023 ...

          • Dni otvorených dverí spojených s vianočnou výstavou sa konali na Mojmírke dňa 13.-14.12.2023, ktorej študenti, učitelia a majstri vítali návštevníkov z Piešťan a okolia. Triedy sa zmenili na kaviarničky, cukrárne, reštaurácie, fast foody, palacinkárne i salóny krásy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za perfektne odvedenú prácu.

          • Vianočné trhy TTSK 2023

          • Mojmírka sa každoročne zúčastňuje Vianočných trhov TTSK ... a ani tento rok nebol výnimkou. Všetkým, ktorí sa na príprave predávaných výrobkov podieľali, srdečne ďakujeme.

          • Exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi 2023 ...

          • Dňa 08.12.2023 sa konala exkurzia do Múzea holokaustu v Seredi, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi, ktoré predstavuje autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. 

            V múzeu sú vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska. Jedným z vystavených artefaktov je dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz. 

            Súčasťou múzea je vzdelávacie stredisko, ktoré poskytuje výchovno-vzdelávacie podujatia, semináre a školenia zamerané na oboznamovanie verejnosti so židovskou kultúrou a dopadom holokaustu na život Židov na našom území. Cieľom uvedených programov a podujatí je priblížiť život Židov na území Slovenska a pomôcť nadobudnúť základné vedomosti o židovskej komunite so zreteľom na obdobie holokaustu. 

            Múzeum zároveň slúži aj ako pamätník všetkých zavraždeným Židom zo Slovenska, pričom len samotným táborom v Seredi prešlo v období od roku 1941 do roku 1945 približne 16 000 Židov, z ktorých bola väčšina zavraždená počas holokaustu.

            Kolegom p. Mgr. Babálovej a p. Mgr. Latku ďakujeme za uskutočnenie tejto náučnej exkurzie a žiakom za vzorný prístup :)

          • Kurz "BODY PAINTING" na Mojmírke ...

          • V dňoch 29.11.2023 a 07.12.2023 prebiehal kurz "body painting" pod vedením profesionálnej lektorky Mgr. Daniel Belicovej. Príjemná a kreatívna atmosféra kurzu sa pretavila v skutočné umelecké diela našich žiakov. Ďakujeme :)

          • Slávnostná večera triedy 4.B ...

          • Dňa 24.11.2023 sa konala slávnostná stužková večera triedy 4.B ( tr.uč. Ing. B.Pucheľová). Dievčatám držíme palce aby úspešne ukončili 4. ročník a bez problémov zvládli "skúšku dospelosti" = maturitné skúšky.

          • Barmanská súťaž na SOŠ OaS TT 2023 ...

          • Dňa 23.11.2023 sa žiačka Romana Cepková zúčastnila 9. ročníka barmanskej súťaže o "Putovný pohár župana TTSK". Barmanské zručnosti si súťažiaci zmerali v dvoch kategóriach a to príprava After dinner cocktailu a Nealkoholického nápoja so sektom. Aj keď sa Romana neumiestnila podala vynikajúci výkon a získala nové skúsenosti a zručnosti, ktoré bude môcť využiť v praxi. Za jej vzornú reprezentáciu ďakujeme.

          • Projekt Krokus/Šafrán 2023 ...

          • Mojmírka sa aj tento rok zapojila do projektu Krokus/Šafrán. Cieľom projektu je uctiť si ľudí, ktorí sa stali obeťami Holokaustu. Žiaci vysadili cibuľky krokusov do tvaru šesťcípej hviezdy, ktorou boli počas 2. svetovej vojny označovaní Židia. Kvety krokusov nám budú zdobiť trávnik už vo februári, koncom zimného obdobia.

          • Valné zhromaždenie ASOŠS 2023 ...

          • Aj tento rok sa Mojmírka zúčastnila ako člen na valnom zhromaždení ASOCIÁCIE STREDNÝCH ODBORNÝCH ŠKÔL SLOVENSKA. Prebrali sme jednotlivé problematiky a pripomienkovali nedostatky slovenského stredného školstva. Ďakujeme za perfektnú atmosféru a vysokú úroveň rokovania.

          • Halloweenska Mojmírka party 2023 ...

          • Dňa 15.11.2023 Imatrikulácie pokračovali Halloweenskou Mojmírka party za účasti masiek aj z vyšších ročníkov. Do nášho strašidelného zámku sa začali zbiehať strašidielka od výmyslu sveta. Privítali sme naše „masky“ a dali sme im možnosť sa predstaviť. Následne sme pohostili našich hostí čarovným nápojom a ľahkým občerstvením a rozbehla sa tanečná párty. Prebehla súťaž o najlepšiu masku, na prvom mieste v súťaži masiek sa umiestnili Shrek s Fionou. Po vyhodnotení nasledovala tombola a pokračovala zábava až do 21:30, kedy DJ Tomáš zahral „záverečnú“.

            Žiakom a kolegyniam ďakujeme za perfektnú akciu!!!

          • Imatrikulácie 2023

          • Dňa 15.11.2023 sa na škole konali Imatrikulácie prvákov a naša „mojmirácka rodina“ sa opäť rozrástla o niekoľko zaujímavých členov. Všetci prítomní prváci boli pokrstení tak ako sa patrí :))) Ďakujeme za organizáciu tr. IV.B + II.ND a samozrejme aj všetkým kolegyniam, ktoré sa rozhodli podať pomocnú ruku. Úžasná akcia!!!

            Takže prváci VITAJTE medzi nami.

          • Interbeauty 2023 ...

          • Dňa 10.11.2023 sa konal medzinárodný veľtrh kozmetiky a zdravého štýlu v Bratislave. Žiaci beauty odborov sa zúčastnili exkurzie a súťaží v rôznych kategóriach.

            V súťaži o „Zlaté nožnice 2023“ súťažili v kategórii :

            Módny pánsky strih - žiak druhého ročníka odboru barbier Filip Málek s modelom.

            Barbie make-up - žiačky štvrtého ročníka odboru Kaderník-vizážista Viktória Halašková s modelkou Ninou Gáborovou. Žiačky druhého ročníka odboru kozmetik Terézia Čačíková s modelkou Timeou Kapcovou.

            Komerčný svadobný účes - žiačka štvrtého ročníka odboru kaderník-vizážista Dominika Gabrišová s modelkou žiačkou prvého ročníka Karolínou Rabatinovou.

            V súťaži Majstrovstvá SR BODY ART 2023 súťažili v kategóriach:

            Kreatívny make-up. Téma - Fantasy make-up - žiačky štvrtého ročníka odboru kozmetik Lenka Sládeková s modelkou z odboru kaderník-vizážista Viktória Hanáková.

            Zapletanie copíkov - žiačky tretieho ročníka odboru barbier Alena Lengyelová s modelkou Vanessou Benčíkovou.

            Ďakujeme týmto žiakom a kolegyniam za profesionálny prístup k príprave a reprezentácii našej školy.

          • Mojmírka obsluhuje jubilantov Mesta Piešťany ...

          • Dňa 15.11.2023 sa v kine Fontána uskutočnilo slávnostné stretnutie jubilantov Mesta Piešťany. Naši žiaci a zamestnanci reštaurácie Semafor zabezpečili catering pre všetkých obyvateľov mesta, ktorí v roku 2023 oslavujú 75, 80, 85 a viac rokov. Žiakom a kolegom ďakujeme za reprezentáciu školy.