• Nikolaus Platinum Cup 2018 Junior

          • V piatok 26. januára 2018 sa v priestoroch bratislavského Auparku konala barmanská juniorská súťaž pod záštitou Slovenskej barmanskej asociácie – Nikolaus Platinum Cup 2018 Junior. Na tejto súťaži reprezentovala školu žiačka učebného odboru Adriana Poláková.

            Podmienkou súťaže bola súťažná kategória: SHORT DRINK- AFTER DINNER COCKTAIL 3 porcie, NEALKOHOLICKÝ SOFT DRINK 3 porcie, v časovom limite 12 minút pre oba nápoje. Adriana namiešala drinky: Martini espresso a Tango II., ktoré jej zabezpečili bronzovú medailu. Žiačku pripravovala Bc. Bučková.

            Srdečne gratulujeme! 

          • Gastro Danubius Bratislava 2018

          • Dňa 25. januára 2018 sa žiaci našej školy z odboru cukrár kuchár Medea Hubinská a Patrik Letko zúčastnili gastronomickej súťaže - varenie na živo. Medea s Patrikom v časovom limite 45 minút pripravili trojchodové menu pre dve osoby. Povinnými surovinami boli hliva, kurča a mascarpóne.

            Žiaci pod vedením Mgr. Bednárovej pripravili originálne menu: predjedlo - Hliva kotúčová na spôsob Mušlí svätého Jakuba, na hlivovom ragú s hráškovo - mätovom pyré,  hlavné jedlo - Kuracie suprime na zelenine s cídrom, s estragónovo - cidrovou omáčkou , dezert - Hruška vo víne, s tartaletkou plnenou mramorovým mascarpono - čokoládovým krémom, s tymiánovo - malinovou omáčkou, ktoré im zabezpečilo bronzovú medailu, vo veľmi silnej konkurencii.

            Našim žiakom srdečne gratulujeme!

            Dňa 26. januára 2018 sa žiačka odboru cukrár kuchár Medea Hubinská opäť postavila za pracovný stôl na Inchebe v Bratislave, kde si zmerala  tento krát sily so súperkami v pečení na živo. Podmienkou súťaže bolo pripraviť tanierový dezert v časovom limite 45 minút.

            Povinnými surovinami boli mliečna čokoláda, hruška a smotana, ktoré boli zapracované do dezertu pod názvom: Kakaovo - škoricová tortička plnená  penou z bielej čokolády, tartaletkou plnenou hruškovým pyré s čokoládovo - karamelovou ganache a citrónovo - limetkovou omáčkou. Medea bravúrne zvládla dezer, ktorý jej zabezpečil striebornú medailu. Žiačka pracovala pod vedením Ing. Poláčkovej.

            Srdečne gratulujeme!