• Exkurzia hotela Thermia Palace

          • Dňa 18.06.2021 sa žiaci III.A triedy pod vedením učiteľov anglického jazyka Mgr. A. Karšayovej a Mgr. A. Florkovej zúčastnili exkuzie, ktorá je pokračovaním výuky maturitnej témy mestá a miesta – Piešťany – moje rodné mesto.

            Exkurzia pod názvom prehliadka hotela Thermia Palace 5+ od histórie až po súčasnosť sa odohrávala uprostred Váhu na nádhernom kúpeľnom ostrove s leknovými jazierkami a pávmi. Hotel Thermia Palace sa stará o zdravie kúpeľných hostí a ich pohodu. Žiaci si prezreli nádhernú secesnú budovu hotela, ponuku kúpeľných a liečebných procedúr, ktorými sa hotel preslávil po celom svete. Manažér hotela, ktorý skupinu našich žiakov sprevádzal, potvrdzoval svojou profesionalitou vysokú kvalitu hotela, ktorý si už svoje špeciálne  postavenie vo svete hotelov udržuje viac ako sto rokov.

            Keď táto elegantná budova v roku 1912 prvýkrát otvorila svoje dvere, niesla titul prvého 5-hviezdičkového hotela na Slovensku. Aj v súčasnosti sa však tento luxusný hotel zo siete Ensana zaraďuje medzi najlepšie v krajine.

            Žiaci si mali možnosť prezrieť bohato zdobenú reštauráciu Gand, s citlivo reštaurovanými miestnosťami, kde mohli vidieť nesmierne vzácnu maľbu od Alfonsa Muchu, ktorá potvrdzuje veľkolepú minulosť hotela.

            Prezreli sme si ohromujúce kúpele Irma s jedinečným historickým bahniskom a zrkadliskom, ktoré ponúkajú viac než 60 kvalitných procedúr na liečbu pohybovej sústavy a využívajú účinky prírodných liečivých zdrojov z piešťanských termálnych prameňov v kombinácii s modernými lekárskymi poznatkami.

            Symboly Piešťan si žiaci všímali na každom kroku. Prenikavé vitrážové okná zasadené pod kupolou (vrcholné dielo secesného dizajnu), ako i výjavy páva a barlolamača.

            Ďalšou zastávkou prehliadky bolo moderné relaxačné centrum hotela a návšteva hotelových záhrad a parku s nádherným bazénom.

            Žiakom sa exkurzia veľmi páčila. Študentov študijného odboru kuchár-čašník zaujala i kvalitná a vyvážená kuchyňa, spôsoby obsluhy, ktoré mali možnosť priamo sledovať v hotelových reštauráciách i záhradnej terase.

            Študenti si v rámci maturitnej témy rozšírili poznatky o našom meste. V rámci svojho odboru sa oboznámili s hotelovými službami, kvalitou servisu, relaxačnými a skrášľovacími procedúrami.

            Veríme, že v budúcnosti i ďalší študenti našej školy budú mať rovnakú možnosť zažiť podobný ohromujúci zážitok.

          • Voľné miesta pre 2. kolo prijímacieho konania pre školský rok 2021/2022

          • Študijné odbory :

            6444 K čašník servírka           2 miesta


            Do študijných odborov sa budú konať dňa 22.6.2021 o 8.00 hod prijímacie skúšky z matematiky a slovenského jazyka a literatúry.

            Prihlášky na štúdium pre 2. kolo prijímacieho konania zasielajte na adresu školy alebo osobne na sekretariát do 15.6.2021.

          • Barmanský kurz

          • V dňoch 14.-18.06.2021 sa bude 4 dni (PON,UTO,ŠTV,PIA) konať barmanský kurz. V stredu žiaci prídu riadne na odborný výcvik (prax) alebo na teoretickú výučbu (škola).

            Miesto: učebňa č. 3
            Čas: od 07,45 do 14,00 hod.