• Kurz ochrany života a zdravia

          • V posledných slnečných jesenných dňoch 17. – 19. 10. 2018 sa 28 žiakov z tried II.B, II.C, III.A, III.B zúčastnili Kurzu ochrany života a zdravia vo Vysokých Tatrách. Počas pobytu absolvovali streľbu zo vzduchovky, základy poskytovania prvej pomoci a civilnej ochrany.  Večer mali spríjemnený zaujímavou besedou s členom horskej služby p. Mrázikom. Druhý deň zdolali Tatry vyčerpávajúcou 20 km pešou túrou za krásneho slnečného počasia. Trasa viedla na Hrebienok, Rainerovu chatu, Veľký vodopád, Zamkovského chatu, Skalnaté pleso cez Tatranskú Lomnica, Tatranskú Lesnú k penziónu Erika. Posledný deň sa žiaci rozlúčili s Vysokými Tatrami prechádzkou okolo Štrbského plesa a lyžiarskeho areálu pod skokanskými mostíkmi.

          • Študenti ukázali, že podnikateľský nápad je možné vymyslieť za pár hodín!

          • Stredoškoláci zo Slovenska a Čiech spolu deväťdesiatšesť študentov sa zúčastnilo celodňovej súťaže 3.10.2018 v hoteli Bratislava JA Citi International Innovation Camp, ktorý zorganizovala nezisková vzdelávacia organizácia Junior Achievement Slovensko, v spolupráci s JA Czech a s podporou Citi Foundation, firemnej nadácie globálnej banky Citi. JA Citi International  Innovation  Camp bola jedinečná príležitosť pre žiakov ukázať, že vedia kreatívne myslieť už na stredných školách a v budúcnosti môžu byť veľkým prínosom pre slovenskú i českú ekonomiku. Výzva, na ktorej pracovali celý deň, znela jednoznačne. Vymyslieť kreatívny a inovatívny podnikateľský nápad, pripraviť podnikateľský plán a podrobný rozpočet na jeho realizáciu. Celodňová intenzívna spolupráca dala priestor takmer sto študentom, aby si vyskúšali nové, kreatívne myslenie. Pri práci študentom boli k dispozícii odborníci zo Citibank, aby aktívne sprostredkovali svoje znalosti a skúsenosti so študentami.

            Našu školu reprezentovali študentky III.A triedy odboru škola podnikania – Emma Sadlonová, Nikola Cerovská a Alexandra Orviská. Študenti boli zaradení do 6 členných tímov. Tímov bolo 16. Naša žiačka Alexandra Orviská sa so svojim tímom umiestnila na 2. mieste s nápadom  drevenej ekologickej zubnej kefky Press & Brush. Kefka sa skladá z dvoch častí: rúčky a vymeniteľnej hlavice. Rúčka je dutá, vnútri je tuba na pastu, ktorá sa po stlačení tlačidla na spodnej strane kefky vytlačí na jej štetinky. Podobný produkt na trhu ešte neexistuje, a preto si tím myslí že by náš produkt mohol vyplniť dieru na trhu.  Podľa slov zúčastnených študentiek práve Innovation Camp predčil očakávania a získali nie len veľa nových kontaktov, ale aj sebadôveru. To, že mladí  študenti často krát vedia byť kreatívnejší ako dospelí ľudia z praxe, potvrdila aj riaditeľka vzdelávacej organizácie Junior Achievement Slovensko Eva Vargová.

          • Súťažili sme o najkrajšiu tortu Slovenska

          • Žiačky odboru cukrár kuchár Nikoleta Procházková a Prena Prljazaj sa dňa 11. 10. 2018 zúčastnili celoslovenskej súťaže „ O najkrajšiu tortu Slovenska“. V kategórii junior pripravili tortu pod názvom „Alica v krajine zázrakov“. Naše žiacky sa umiestnili v bronzovom pásme.

            Gratulujeme!

          • Súťaž - Guláš Tatry Cup 2018

          • V Liptovskej Sielnici sa dňa 19. septembra 2018 konala súťaž vo varení gulášu. Našu školu reprezentovali žiaci Medea Hubinská a Richard Bohovic. Žiaci pripravili netradičný guláš zo srnca, zahustený perníkom a ochutený horkou čokoládou. Ku gulášu sa podával chlebový posúch, ktorý pripravili naši súťažiaci. Žiaci si zmerali sily so šéf kuchármi a majstrami odbornej výchovy z iných škôl a hoci sa na popredných miestach neumiestnili,  určite nesklamali.

            Srdečne gratulujeme!

          • Súťaž BIG GREEN EGG GRILL CUP 2018

          • Dňa 19. septembra 2018 sa konala súťaž v Liptovskej Sielnici v grilovaní pod názvom „Street food“. Našu školu v tejto disciplíne reprezentovali žiaci Medea Hubinská a Andrej Roth, ktorí pripravili burger z flank steaku, coleslaw šalát, chutney z pečených paradajok a papriky, s horčicovým dipom a zeleninovými hranolkami. V silnej konkurencii neobsadili medailové pozície, ale výrobky našich žiakov boli na vysokej úrovni. Srdečne gratulujeme!

          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka SOŠ OaS, Mojmírova 99/28, Piešťany v zmysle § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a v súlade s § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach a organizácii školského roka v znení neskorších predpisov

            udeľuje riaditeľské voľno na deň 29. 10. 2018 (pondelok)

            žiakom SOŠ OaS, Mojmírova 99/28, Piešťany z organizačných a prevádzkových dôvodov.

            Vo vyučovaní sa bude pokračovať 5.11.2018, nakoľko 30. 10. 2018 a 1. 11. 2018 sú štátne sviatky a 31. 10. 2018 a 2. 11. 2018 sú jesenné prázdniny.