• Trichológia, botox a farbenie vlasov ...

          • To boli témy školenia, ktoré prebiehalo u nás na Mojmírke. Hlavným zámerom tohto školenia bolo oboznámiť sa s novými trendmi a technológiami v oblasti riešenia problému vypadávania vlasov a prakticky si vyskúšať metódu určovania stavu vlasovej pokožky pomocou mikrokamery.

          • Exkurzia Budapešť 2023 ...

          • Nie len cestovanie, spoznávanie iných krajín EU ale aj naša spoločná história nás viedla dňa 13.06.2023 do Budapešti. Navštívili sme hrad Buda, Rybársku baštu, Národnú galériu, Kostol Svätého Mateja, Baziliku Svätého Štefana, ... so všade prítomnými fontánami a pamätník "Topánky" venovaný židovským obetiam zhodených do Dunaja v r. 1944-45.

          • Rozlúčka končiacich maturitných ročníkov 2023 ...

          • Konečne ... Odmaturované. Mnohým maturantom spadol zo srdca obrovský kameň.

            Všetci úspešní maturanti sa dňa 26.05.2023 zišli na slávnostnom odovzdávaní maturitného vysvedčenia. S vedeným školy, triednymi učiteľmi a majstrami odborného výcviku sa prišli rozlúčiť žiaci IV.A, IV.B, II.ND a II.NE triedy.

            Absolventom prajeme krajšie zajtrajšky :)

          • Baristický kurz 2023

          • V dňoch od 05.06.2023 do 07.06.2023 sa konal na Mojmírke baristický kurz pod vedením šikovného lektora Academy od Coffee. Kurzu sa zúčastnili 9 žiaci. Žiaci sa naučili pripraviť rôzne druhy kávy, speňovať mlieko dokonca aj kresliť mliečnou penou sa niektorí z nich naučili. Kurz všetci úspešne ukončili záverečnou skúškou a žiaci získali certifikát. Gratuľujeme :)

          • MDD v spolupráci z OZ Myška 2023 ...

          • Dňa 01.06.2023 v areály prírodného kina v Piešťanoch sa konal MDD pod záštitou OZ Myška. Naši žiaci sa podieľali ako dobrovoľníci pri organizovaní tohto krásneho podujatia. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny mesta Piešťany 2023

          • Počas uplynulého víkendu sa v Piešťanoch otvárala letná kúpeľná sezóna už po tridsiaty raz. Zároveň sa oslavovalo 910. výročie prvej písomnej zmienky o Piešťanoch. Naši žiaci v pracovnom oblečení prezentovali jednotlivé odbory na "Mojmírke".

          • Fourfest – Euroakademik Gastro 2023 ...

          • Dňa 18.05.2023 sa v Rimavskej Sobote konala súťaž Fourfest – Euroakademik Gastro 2023. Témou tohto ročníka bola „Moja vytúžená dovolenka.“ Naši žiaci sa zúčastnili v súťaži zručností v odboroch kuchár (T. Gálik I.A), barman (F. Jajová II.A), čašník (S. Blašková, D. Blaška II.A), kaderník (D. Gábrišová, V. Hanáková III.B). Tomáš Gálik sa umiestnil v striebornom pásme a Dominika Gábrišová s Viktóriou Hanákovou si odniesli mimoriadnu cenu za kreativitu. Všetkým žiakom a kolegyniam Ing. Kataríne Vargovej a Ing. Márie Rieckej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Innovation Camp ...

          • Dňa 17.05.2023 sa konala celodenná súťaž Innovation Camp, ktorá predstavuje pre študentov intenzívnu skúsenosť na stimuláciu ich kreatívnych schopností a podporuje inovatívne myslenie. Študenti pracovali na reálnej výzve v tímoch (zmiešané tímy viacerých škôl). Ich úlohou bolo nájsť najlepšie riešenie na danú tému, spracovať ho a prezentovať pred odbornou porotou. Ďakujeme žiakom a kolegyni Ing. Anette Babulicovej za vzornú reprezentáciu školy.

          • Workshop varenia ...

          • Dňa 15.05.2023 sa naši žiaci zúčastnili workshopu varenia, ktorý organizoval Bidfood gastroštúdio v Novom Meste nad Váhom. Spoločne so šéfkuchárom Jánom Dudom pripravovali atraktívne menu, ktoré bolo zložené z jedál: 1. Maslová brioška, údený losos, restovaný špenát, holandská omáčka, pošírované vajíčko, 2. Kukuričný krém, červené kari, bravčová panenka SV, 3. Beluga šošovice, brunoisse zelenina, kreveta v kukuričnom prachu, 4. Pomaly pečené jarné kuriatko, maslová špargľa, kyslé zemiaky espuma, mäsový jus, 5. Tagliatelle Genovese, trhané bravčové, grana padano a 6. Lievance a la Suzette. Žiakom a p. učiteľke Ing. Kataríne Vargovej ďakujeme za vzorné prezentovanie našej školy.

          • Úsmev ako dar ...

          • Dňa 16.05.2023 sa na našej škole uskutočnila zbierka "Úsmev ako dar". Zbierku vykonávali žiaci II.C triedy - Baláž, Horváth, Košecká, Pagáčová, Poliaková, Rebrová, Rusnáková, Kubecová, Vavrinec a Šupová. Žiakom ďakujeme veľmi pekne za vzornú reprezentáciu školy a účasť na zbierke.

            Zároveň ďakujeme všetkým, ktorí sa zbierky zúčastnili a prispeli.

          • Úspešný deň žiačok z Mojmírky ...

          • Dňa 25.04.2023 sa v Bratislave v hoteli Color uskutočnil Innovation Camp, ktorý podporoval Erasmus+. Naša škola sa výzvy zúčastnila s 5 žiačkami (E.Töröková, M.Kubičková, V.Hanáková, N.Šupová, A.Kutsyn) pod vedením Ing. Anetty Babulicovej. Výzva znela: "Rozvoj podnikavosti študentov ako kľúč k úspešnej budúcnosti." Úlohou žiakov v jednotlivých zmiešaných skupinách, do ktorých boli zadelení, bolo navrhovanie vzdelávacej aktivity, ktorá pomôže rozvíjať podnikavosť. Žiaci zistili, že podnikavosť nie je len o podnikaní. Podnikavé myslenie môžeme nájsť v rôznych prostrediach - v práci, športe, dobrovoľníctve, v komunite alebo v školskej triede. Naša žiačka A.Kutsyn, ktorá bola v jednej zo skupín, sa podarilo umiestniť a získali absolútne prvenstvo. Gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

          • Máme 3. miesto na Skills Slovakia - Junior Gastro CUP

          • Dňa 21. apríla sa v bratislavskej Inchebe konalo finálové kolo Skills Slovakia - Junior Gastro CUP v odbore cukrár. Naša škola mala v tejto prestížnej súťaži zastúpenie dvoch žiačok, Eriky Törökovej a Nataši Šupovej.  Súťažnou úlohou bola  príprava  6 ks moderného dezertu – Eclairs v časovom limite 120 minút. Našim dievčatám sa darilo a nakoniec vybojovali pre našu školu krásne 3. miesto. Dievčatám gratulujeme a Ing. Dagmar Poláčkovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Slávnostný banket 2023 ...

          • Dňa 19.04.2023 sa konala praktická maturitná skúška žiakov IV.A triedy, ktorí sa podieľali na slávnostnom bankete, ktorý sa niesol v duchu "Vítania jari" v reštaurácii Semafor. Žiaci študujúci odbor kuchár pripravili pre pozvaných hostí slávnostné 5-chodové menu a žiaci študujúci odbor čašník servírka nastreli slávnostné tabule a predviedli odborné zručnosti pred zrakmi hostí - otváranie fľaškového vína a príprava Sorbetu. Držíme im palce, aby sa im vydarili aj ústne maturitné skúšky aspoň tak ako tie praktické.

          • Navštívili sme „ Prahu stovežatú“

          • V dňoch 23. – 25. 3. 2023  žiaci z tried I. B, I. C, II. B, II. C, III. B pod vedením pedagógov Ing. Drahovskej, Ing. Moravčíkovej  a Mgr. Cvikovej navštívili hlavné mesto Českej republiky – Prahu.

            Z Piešťan sme vyrazili vo štvrtok o 7.30 ráno – vlakom. Cesta nám ubehla rýchlo, lebo sme boli plní očakávaní. Po prvých „trapasoch“ v metre sme sa ubytovali, trochu najedli a vyrazili na našu prvú vychádzku na hrad a pevnosť Vyšehrad. Prešli sme sa Vyšehradským cintorínom, kde sú pochované významné české osobnosti spoločenského a kultúrneho života, pozreli sme si Baziliku sv Petra a Pavla a cez parkový areál sme zišli k nábrežiu Vltavy. Po ceste sme obdivovali tiež novodobú architektúru, ako „Tančící dům“. Keď sa začalo stmievať, dostali sme sa do centra Prahy, na Staromestské námestie al. „Staromák“, ktoré je celé obklopené nádhernými historickými stavbami. Najviac nás však zaujala Staromestská radnica s orlojom.

            Večer, plný zážitkov a čakajúc na metro, sme si schuti na „Václaváku“ pod sochou sv. Václava   zaspievali a zatancovali...naše očakávania sa začali napĺňať.

            Na ďalší deň sme sa zúčastnili medzinárodného veľtrhu FOR BEAUTY. Okrem najnovších trendov v odboroch kozmetiky, kaderníctva, barberstva, manikúry, pedikúry, welness, bodyart, zdravého životného štýlu mali žiaci možnosť vidieť tiež profesionálne súťaže v maľovaní na telo „Bodyart Czech“, medzinárodnú holičskú súťaž v Barberingu „Barber Battle“, v nechtovom designe a nail arte. Sprievodným programom bola tiež módna prehliadka a rozhovor s modelkou Andreou Verešovou a speváčkou Monikou Bagárovou, ktoré obidve mali tiež na veľtrhu vlastné predajné stánky.

            Popoludní sme sa vybrali na Hradčany. Prešli sme sa celým komplexom Pražského hradu,  navštívili sme gotickú Katedrálu sv. Víta, ktorá je  známa svojimi vitrážovými oknami a Baziliku sv. Juraja s červenou fasádou a románskym interiérom. V drobných farebných domoch v Zlatej uličke sme si pozreli historické exponáty a obchody so suvenírmi. Kráčajúc čarovnými uličkami sme si  urobili niekoľko nezabudnuteľných fotiek s prekrásnym výhľadom na mesto. Po ceste sme si v  jednom z mnohých občerstvení kúpili fantastické trdelníky so zmrzlinou. Pojedajúc ich  sme prišli až na Karlov most, cez ktorý sme sa dostali do Starého Mesta. Odtiaľ cez Križovnícke a Mariánske námestie sme úspešne „dorazili“ na Staromestské námestie, kde konečne naše nohy dostali oddych.

            V posledný deň našej exkurzie sme sa ešte pred odchodom stihli rozlúčiť s „Václavákom“, odkiaľ sme prešli na Nám. Republiky do najväčšieho obchodného centra Palladium.

            O 14,45 hod. sme nasadli na náš vlak smerom domov. Naša „cesta za poznaním“ bola na konci.... Naše očakávania boli naplnené a zážitky nezabudnuteľné. Už teraz sa tešíme na ďalšie😊)

          • 28. marec - Deň učiteľov

          • Korene oslavovania Dňa učiteľov siahajú do 19. storočia. Veda začala výrazne dominovať a učiteľstvo posilnilo na význame. Jednotlivé štáty v snahe uctiť si kvalitných pedagógov si ustanovili vlastné Dni učiteľov. 

            U nás k tomu prišlo v roku 1955, kedy vtedajšia vláda stanovila Deň učiteľov na 28. marec. V tento deň v roku 1592 sa narodil Jan Amos Komenský. Komenského životný príbeh veľmi dobre reflektoval vtedajšie turbulentné zmeny v Európe. Zúrila reformácia, náboženské vojny boli na dennom poriadku. Komenský sa pre svoje náboženské presvedčenie musel neustále sťahovať. Vzhľadom na jeho pedagogickú činnosť mu preto prischla prezývka Učiteľ národov. Komenského pedagogickú činnosť a názory možno v mnohých prípadoch uplatniť aj dnes. Jeho zásady názornosť, systematickosť, sústavnosť, aktívnosť, trvalosť, primeranosť sú nadčasové.

            Svetový dňu učiteľov bol ustanovený v roku 1994 na deň 5. októbra. Dátum vybralo UNESCO ako pripomienku podpisu Charty učiteľov podpísanú v roku 1966. 

          • 10.te výročie otvorenia Centra pomoci človeku v Piešťanoch ...

          • Dňa 22.03.2023, naše žiačky z odboru čašník servírka z tried II.D, III.A a III.C pod vedením MOV Tomanovej zastrešovali spoločenskú akciu Trnavskej arcidiecéznej charity, ktorá oslavovala "10.te výročie otvorenia Centra pomoci človeku v Piešťanoch". MOV Tomanová so žiačkami pripravila slávnostný rout a zabezpečili jeho hladký priebeh. MOV Varhaníková pripravila so žiakmi I.A a III.A triedy z odboru kuchár občerstvenie v podobe chutných jednohubiek a kanapiek. Ďakujeme ešte raz za skvelú reprezentáciu školy a vzorné správanie žiakov.

          • Strava "so sebou" ...

          • V dňoch 16.03.2023 a 17.03.2023 je reštaurácia Semafor bez dodávky elektrickej energie. Stravovanie zamestnancov, žiakov a ostatných stravníkov v týchto dňoch je zabezpečená formou "so sebou" (v gastro obaloch). Ďakujeme za pochopenie.

          • Odborná exkurzia v spolupráci so spoločnosťou Avalon Europe ...

          • Dňa 09.03.2023 sa uskutočnila odborná exkurzia spojená s výletom v spolupráci so spoločnosťou Avalon Europe. Žiaci našej školy zažili plavbu po rieke Dunaj z prístavu Šamorín v luxusnej ľodi a následne navštívili Pečivárne Sereď (Sedita) a Academy of Coffee v Seredi. Žiaci mali možnosť získať viacero nových poznatkov, ktoré môžu využiť v budúcej praxi.

          • BERNARD Chef 2023

          • Dňa 14.02.2023 sa žiak IV.A triedy Daniel Brenessel (odbor kuchár) zúčastnil semifinálového kola medzinárodnej súťaže kuchárov v Brne. Úlohou každého súťažiaceho bolo v jednom zo štvorchodového menu použiť surovinu pivo značky Bernard. Tohto semifinále sa zúčastnilo 12 škôl zo Slovenska a Českej republiky. Danielovi a pani učiteľke Ing. Kataríne Vargovej (pripravujúci pedagóg) gratulujeme za reprezentáciu školy na medzinárodnej úrovni 😉