• Mojmírka obsluhuje jubilantov Mesta Piešťany ...

          • Dňa 15.11.2023 sa v kine Fontána uskutočnilo slávnostné stretnutie jubilantov Mesta Piešťany. Naši žiaci a zamestnanci reštaurácie Semafor zabezpečili catering pre všetkých obyvateľov mesta, ktorí v roku 2023 oslavujú 75, 80, 85 a viac rokov. Žiakom a kolegom ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Odborný seminár organizovaný SŽK 2023 ...

          • Dňa 09.11.2023 sme sa zúčastnili ako partnerská škola semináru, ktorý organizovala Slovenská živnostenská komora. Diskutovali sme na tému spolupráca živnostníkov, firiem a stredných škôl vo vzdelávaní a rozvoji odborných zručností. Aj týmto smerom sa chceme poďakovať za pozvanie a spoluprácu.

          • Workshop: Duálne vzdelávanie 2023 ...

          • Dňa 07.11.2023 (utorok) od 09:00 hod. sa na Mojmírke uskutoční Workshop: Duálne vzdelávanie.

            Pozývame všetkých výchovných, resp. kariernych poradcov zo základných škôl 🙂

          • Kam na strednú 2023 TTSK (Senica)

          • Trnavský samosprávny kraj organizoval dňa 26.10.2023 jedno z podujatí Kam na strednú 2023. V Senici sa mohli žiaci ôsmych a deviatych ročníkov oboznámiť so širokou ponukou stredných škôl a ich odborov, ktoré ponúkajú kvalitné vzdelávanie v Trnavskom kraji.

            Našu školu v Senici reprezentovali žiaci z odboru kuchár, cukrár a kaderník-vizážista. Tešilo nás, že aj touto formou môžeme žiakom končiacich ročníkov základných škôl, ako aj ich rodičom a verejnosti, odprezentovať širokú škálu vzdelávania na našej škole.

            Séria podujatí je zároveň ukážkou aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa  touto formou predvedú pred svojimi budúcimi spolužiakmi.

          • Žilinská gastronomická jeseň 2023 ...

          • Dňa 26.10.2023 sa na Hotelovej akadémii Žilina konal 8. ročník súťaže Žilinská gastronomická jeseň. Tomáš Gálik z triedy II.A obsadil v kategórii kuchár pekné 5. miesto s pomedzi 14 súťažiacich. Nicolas Hradský z triedy II.C sa umiestnil v kategórii cukrár. Žiakom a majsterkám Bc. Márii Práznovskej a Anne Hauserovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • 50 rokov denného centra Rozmarín v kine Fontána ...

          • Mojmírka dňa 24.10.2023 zabezpečovala catering k príležitosti 50. výročia od založenia denného centra Rozmarín v kine Fontána. Žiakom a zamestnancom našej reštaurácie Semafor ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Konferencia o občianskej spoločnosti v TT kraji 2023 ...

          • Dňa 23.10.2023 sme sa ako pozvaní hostia mohli zúčastniť konferencii o občianskej spoločnosti v Trnavskom kraji pod názvom "Spolu tvoríme kraj". Hlavným cieľom je vzájomná informovanosť a naplneniu spoločného záujmu zainteresovaných aktérov na spolupráci pri riešení spoločenských výziev a tvorby verejných politík s ohľadom na ich regionálny a miestny kontext či komunitný rozvoj.

          • Astrofilm 2023 ...

          • Mojmírka zabezpečovala catering pre MsKS Piešťany pri príležitosti  17. ročníka medzinárodného filmového festivalu Astrofilm. Žiačkam aj kolegyni p. Tomanovej ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • METRO Gusto 2023 ...

          • Dňa 13.10.2023 sme sa zúčastnili Festivalu slovenskej gastronómie plný chutí, odborných tém a poznatkov, kreativity a kulinárskeho umenia na najvyššej úrovni ... Pod jednou strechou sa stretli profesionáli a odborníci zo sveta gastronómie, aby si navzájom vymenili cenné poznatky a skúsenosti, inšpirovali sa vo svojej práci a posúvali úroveň slovenskej gastronómie vpred. Sme radi, že sme sa ako hostia mohli zúčastniť akcie takéhoto formátu a nabrať nové poznatky z modernej gastronómie ... Ďakujeme SZKC za podporu.

          • Kam na strednú 2023 TTSK (Trnava)

          • Trnavský samosprávny kraj organizoval dňa 12.10.2023 jedno z podujatí Kam na strednú 2023. V Trnave sa mohli žiaci ôsmych a deviatych ročníkov oboznámiť so širokou ponukou stredných škôl a ich odborov, ktoré ponúkajú kvalitné vzdelávanie v Trnavskom kraji.

            Našu školu v Trnave reprezentovali žiačky z odboru čašník servírka, cukrár a kaderník-vizážista. Tešilo nás, že aj touto formou môžeme žiakom končiacich ročníkov základných škôl, ako aj ich rodičom a verejnosti, odprezentovať širokú škálu vzdelávania na na našej škole. Výstava škôl sa uskutočnila v športovej hale v Trnave.

            Výstavy v Trnave sa zúčastnili stredné odborné školy, obchodné akadémie a gymnáziá v rámci Trnavského kraja. Celkovo sa odprezentovalo približne 50 vystavovateľov rôznych odborov a zamerania. Séria podujatí je zároveň ukážkou aktivít študentov stredných škôl, ktorí sa  touto formou predvedú pred svojimi budúcimi spolužiakmi.

          • Najkrajšia torta Slovenska 2023 ...

          • Dňa 12.10.2023 sa konal 11. ročník cukrárskej súťaže o najkrajšiu tortu Slovenska v Púchove. Našu školu reprezentovala žiačka Romana Románeková a kolegyňa Ing. Dagmar Poláčková. Žiačka súťažila s tortou Benátska noc. Torta pozostávala z dvoch korpusov kakaový a vanilkový, ktoré boli striedavo naplnené z ganache z bielej čokolády s gaštanovým a višňovým pyré. Druhá náplň bola ganache z bielej čokolády ochutená marakujou a malinami. Za technické prevedenie a chuť torty získala žiačka zlaté pásmo a 5 miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Sweet Cup 2023 ...

          • Dňa 06.10.2023 sa na SOŠ GaS Prešov uskutočnil jubilejný 20. ročník medzinárodnej súťaže Sweet Cup. Našu školu reprezentovali Natália Košecká z triedy III.C v odbore cukrár, ktorá získala zlaté pásmo a v celkovom hodnotení obsadila 2. miesto medzi cukrármi. Gratulujeme! Chalani Peter Ševčík (trieda III.A) a Patrik Pohořelský (trieda III.C) sa umiestnili v bronzovom pásme v odbore kuchár. Študentom ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy a kolegyniam Ing. Poláčkovej a Ing. Vargovej za úžasnú prípravu našich študentov.

          • Workshop Hotel Slovan ...

          • Dňa 04.10.2023 sa uskutočnil Workshop Hotel Slovan, ktorý zorganizovalo Občianske združenie Piešťanská rozvojová iniciatíva s podporou Mesta Piešťan. Tohto podujatia sa zúčastnili v Kine Fontána žiaci z II.ND triedy a kolegyne Ing. Babulicová a Ing. Moravčíková. 

          • Gastrolove 2023 ...

          • Dňa 28. 09. 2023 sme sa s triedou II. ND zúčastnili (NE)KONFERENCII GASTROLOVE. Žiaci mali možnosť stretnúť sa so zaujímavými osobnosťami pôsobiacimi v cestovnom ruchu a gastronomickom segmente. Medzi pozvanými hosťami boli napríklad Fabio Bortollini taliansky podnikateľ na Slovensku, ktorý priblížil tému enogastronómie a jej dôležitosti pre rozvoj slovenského cestovného ruchu, Vojtech Végh ako prvý šéfkuchár zero- waste reštaurácie na svete porozprával jeho príbeh ako sa dostal k spomínanému zero- waste vareniu a žiakom predviedol aj názornú ukážku. Na konferencii mali žiaci možnosť spoznať aj šéfkuchára Petra Duranského a mnoho ďalších. Okrem zaujímavých hostí si žiaci pochutili aj na dobrom jedle.

          • Deň otvorených dverí o.z. Myška

          • Dňa 19.09.2023 sa uskutočnila spolupráca medzi našou školou a o.z. Myška.

            Spoločne sme tvorili aktivity, ktoré majú zmysel a prišiel nás podporiť aj pán primátor mesta Piešťany. Touto cestou by sme sa ešte raz chceli poďakovať za dôveru a ústretovosť, ktorú nám prejavujete a spoločne sa nám darí šíriť myšlienku a hodnoty dobrovoľníctva v meste. Veľmi si to vážime :) 

            Mgr. Ivan Samko a Mgr. Miroslava Dlhá

          • Zbierka Biela pastelka 2023

          • Dňa 22.09.2023 prebehla na našej škole zbierka Biela pastelka. Ďakujeme dievčatám z triedy II.A - Juricovej Michaele a Kubičkovej Bianke, ktoré sa zhostili dobrovoľníctva a reprezentovali našu školu. Spolu sa vyzbieralo 96,60€. Všetkým, ktorí prispeli, sme vďační.

          • Tomáš Gálik vyhral celoeurópsku súťaž vo varení v Rumunsku!

          • Dňa 10.09.2023 sa konala celoeurópska súťaž Black Sea Fish Festival Mamaia. Hlavnou témou boli čiernomorské ryby. Nášho žiaka z II. A triedy oslovil prezident Eurotoques Slovakia aby tam išiel súťažiť. Išiel tam s významnými kuchármi so Slovenska. Súťažilo 43 mladých šéfkuchárov z rôznych krajín. Tomáš išiel do prezentácie slovenských potravín a na brehu čierneho mora navarili grilovaný filet zubáča na citrónovom oleji s tymianom, pyré z topinamburu s červenou repou, glazovaná baby zelenina a špongia z baby špenátu.

            Tomášovi gratulujeme za vzornú reprezentáciu školy na medzinárodnej úrovni!!!

          • Účelové cvičenia s profesionálnymi vojakmi ...

          • Po pondelkovom zahájení školského roka 2023/2024 a utorkových úvodných triednických hodín sa v stredu 6.9.2023 na našej škole konali písomné maturitné skúšky z anglického jazyka v opravnom a náhradnom termíne pre žiakov z celého Trnavského kraja. Preto sme sa rozhodli pre našich žiakov zabezpečiť vyučovanie zábavnou formou.

            V spolupráci s ozbrojenými silami SR z Trenčína sme zorganizovali účelové cvičenia. Vojaci priniesli nielen zbrane, vysielačky ale aj ťažkú techniku. Vytvorili viacero stanovísk, kde žiaci dostali výklad, poučenie, mohli si vyskúšať rôzne zbrane, obliecť si výstroj, posadiť sa do vojenského Land roveru a Tatry. Mali kurz poskytnutia prvej pomoci. Iné stanoviská ponúkali rádiové spojenia s vysielačkou, odmerať rádioaktivitu jednotlivých predmetov a podobne.

            Ďakujeme kolegom, ktorí zabezpečili dozor a žiakom za vzorné správanie sa počas akcie a reprezentácie školy.