• Barmani súťažili

          • Dňa 15.11.2019 sa uskutočnila v Trnave barmanská súťaž o "Putovný pohár župana TTSK." Našu školu na súťaži reprezentovali 2 žiačky - Jessika Kovačiková (III.A) a Linda Vráblová (IV.B). Súťaž pozostávala z prípravy 3 nápojov v kategórii - after dinner cocktail a soft drink. Tretia disciplína bola prezentácia sektu spojená s otvorením  fľaše sektu pri stole hosťa a jeho servis - naliatie presne 1 dl do 3 pohárov.

            Jessika Kovačiková sa umiestnila na druhom mieste v príprave drinkov v kategórii - After dinner cocktail - pod názvom "Garden Roses". Žiačkam ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a umiestnenie.

          • Boli sme na Innovation Camp-e

          • Dňa 13. novembra 2019  sa  v priestoroch Slovenskej sporiteľne v Bratislave konala celodenná súťaž Innovation Camp 2019. Tejto súťaže sa zúčastnili  aj  naši žiaci  z I.A triedy - Daniel Brenesel, Adam Stolárik a žiačky z I.B triedy - Simona Dobrotková, Nina Sládeková, Diana Šprinclová a Simona Vitásková. 

            Súťaž usporiadala JA Slovensko, n. o., v spolupráci s Nadáciou Slovenskej sporiteľne ako partner programu. V rámci súťaže študenti pracovali v zmiešaných tímoch na reálnej výzve.

            So svojimi kolegami z partnerských škôl  sa popasovali s výzvou: „Ako  by  mala vyzerať  banka  v budúcnosti?“ Ich úlohou bolo nájsť najlepšie  riešenie zadanej  výzvy na  danú tému a  prezentovať ho  pred odbornou porotou. Počas práce na  riešení výzvy jednotlivé tímy spolupracovali s konzultantami – zamestnancami Slovenskej sporiteľne. Cieľom súťaže  bolo  stimulovať kreatívne a inovačné schopnosti žiakov. Vďaka tejto súťaži si žiaci vyskúšali tímovú prácu a rozvíjali si tým komunikačné a prezentačné  zručnosti. Všetci zúčastnení žiaci získali certifikát za účasť v súťaži.

            Zúčastneným žiakom ďakujeme za prezentáciu školy.

          • Zóna bez peňazí

          • Trieda I.ND Vás pozýva na vianočnú Zónu bez peňazí, ktorá sa uskutoční 4.12. - 5.12.2019 na Strednej odbornej škole obchodu a služieb na Mojmírovej ul. v Piešťanoch v učebni číslo 308.

            Príďte darovať veci, ktoré už nepotrebujete a vymeňte ich za také, ktoré sa Vám páčia, alebo si môžete zobrať to, čo by sa Vám mohlo hodiť a urobiť Vám alebo Vašim blízkym radosť.

            Budeme predávať studené aj teplé občerstvenie za symbolickú cenu, ktorého zaplatením podporíte našu činnosť.

            Podaruj Vymeň Recykluj Urob radosť

          • Dajme tomu šancu

          • V rámci projektu ŠKOLA BEZ NENÁVISTI, ktorej cieľom je podporiť prevenciu šikanovania, kyberšikanovania  a nenávistných prejavov na základných a stredných školách náš realizačný tím zrealizoval projekt pod názvom „Dajme tomu šancu.“ Prostredníctvom tohto neformálneho vzdelávania sme sa snažili žiakom prvého ročníka názorne ukázať typy šikany a zároveň sme vykonali spätnú väzbu od žiakov.

            Naša škola je do viacročného projektu Škola bez nenávisti zapojená ako jediná z Trnavského samosprávneho kraja. Dúfame, že aktivity podobného charakteru budú prínosom najmä pre samotných žiakov.

          • Opäť sme prví.

          • Dňa 07.11.2019 sme sa zúčastnili 23. ročníka Memoriálu Viliama Kubu, ktorý sa každoročne koná na pôde Gymnázia Pierra de Coubertina v Piešťanoch. Svoje sily sme zmerali so súpermi z Hotelovej akadémie a s domácim tímom Gymnázia. Zápasy sa hrali na dva víťazné sety. Oba tímy sme porazili zhodným pomerom 2:0 na sety.

            Súperovi NA ... ZDAR :-)

          • Prievidzský rytier čiernej dámy

          • Dňa 5. - 6.11. 2019 sa uskutočnil 7.ročník celoslovenskej baristickej súťaže "Prievidzský rytier čiernej dámy". Našu školu na súťaži reprezentovali žiačky IV.B triedy - Linda Vráblová a Michaela Paulovičová pod vedením Ing. Rössler. Súťaže sa zúčastnilo celkovo 20 študentov z celého Slovenska. Žiačky sa zúčastnili v prvý deň teoretického testu, mohli si vyskúšať prácu s kávovarom, mlynčekom na kávu a speňovanie mlieka. Druhý deň sa súťažilo v príprave a servise súťažných nápojov - 2 cappuccina, 2 espressá, 2 miešané nápoje pripravené z kávy.

            V silnej konkurencii obidve žiačky vzorne reprezentovali školu, Linda Vráblová získala obdiv poroty za svoj miešaný nápoj, ktorý prezentovala pod názvom „Late Autumn“. Linda sa umiestnila na 4. mieste a Michaela Paulovičová na 16 a hlavne obidve získali bohaté skúsenosti pre svoju budúcu prácu.

          • Barmanský kurz

          • Na SOŠOaS v Piešťanoch sa uskutočnil prvý barmanský kurz v dňoch 21. - 24.10.2019 pod vedením p. Ryljaka. Kurzu sa zúčastnilo 9 žiakov. Všetci úspešne kurz ukončili záverečnou teoretickou aj praktickou skúškou a obdržali certifikáty.

            Druhý barmanský kurz sa pre veľký záujem žiakov bude konať od 11. - 14. novembra 2019.

          • Učili sme sa umenie pripravovať kávu

          • V dňoch 25. - 26.10.2019 sa na našej škole uskutočnil baristický kurz v príprave kávy pod vedením p. Ryljaka. Kurzu sa zúčastnilo 9 žiakov, ktorí si mali možnosť prehĺbiť svoje teoretické vedomosti, vyskúšať odborné zručnosti a prácu s kávovarom pod dohľadom skúseného baristu.