• Magic OF Business na Mojmírke ...

          • Dňa 28.02.2024 sa konalo na Mojmírke diskusné fórum „Magic OF Business“ kde sa študenti obchodnej fakulty prihovorili našim študentom končiacich ročníkov s cieľom odprednášať im krátke prednášky na témy, ktorým sa venujú na Obchodnej fakulte. Úlohou bolo poodhaliť maturantom tajomstvá podnikania, marketingu, cestovného ruchu a medzinárodného obchodu. Hravou formou študentom odprezentovali študijné programy, na ktoré si môžu podať svoje prihlášky na štúdium.

          • Joga na Mojmírke ...

          • Dňa 27.02.2024 sa na Mojmírke počas hodín telesnej a športovej výchovy konala Joga - nie je len cvičenie, je to súčasť umenia sebazdokonaľovania a vnútorného rozvoja. Je to jeden zo šiestich systémov indickej filozofie, ktorý kombinuje vzťah medzi telom a mysľou ... nie je len tréning tela, ale aj forma duchovnej disciplíny a dodržiavania platných etických zásad. V Európe sa to obmedzilo iba na súbor fyzických a duševných cvičení, ktorých hlavnou úlohou je zlepšiť zdravie ...

            Ďalšie cvičenie jogy na Mojmírke sa bude konať dňa 29.02.2024 počas hodín telesnej a športovej výchovy.

          • Exkurzia v kaderníckom štúdiu O!HAIR STUDIO ...

          • Dňa 23.02.2024 dievčatá z Mojmírky navštívili kadernícke štúdio v Piešťanoch ... Dievčatá mali možnosť vidieť typ salónu zameraný na starostlivosť o vlasy, ktorá začína starostlivosťou o vlasovú pokožku až po končeky vlasov.

          • Študentské voľby ...

          • Dňa 23.02.2024 sa konal Workshop - Študentské voľby - stretnutie predstaviteľov Študentských volieb so zástupcami jednotlivých SŠ k simulovaným prezidentským voľbám, ktoré sú určené pre všetkých žiakov SŠ od 15 rokov. Mojmírku zastupovali žiaci z II.ND a to Erika Töröková a Daniel Šimo.

          • Spolu tvoríme kraj ...

          • Trnavský samosprávny kraj dáva aj v tomto roku možnosť aktívne rozhodovať prostredníctvom participatívneho rozpočtu o časti verejných financií ... Mojmírka prostredníctvom našich žiakov hlasovala za jednotlivé projekty ... Ďakujeme :)

          • Exkurzia v Osobnom prístave v Bratislave ...

          • Mojmírka sa zúčastnila podujatia „Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch“ v osobnom prístave v Bratislave, ktoré sa konalo pod záštitou Ministerstva dopravy SR. Akcie sa zúčastnili mnohé organizácie, ktoré majú dôležité postavenie vo vodnej doprave, ale i v cestovnom ruchu. Medzi vystavovateľmi bola zastúpená Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava LOD, Verejné prístavy a. s., významné slovenské univerzity, stredné školy a cestovné kancelárie. Na lodiach Avalon a Viking bola okrem prezentácie zúčastnených inštitúcií a škôl aj prehliadka lodí so zaujímavým sprievodným komentárom, vrátane prehliadky kapitánovho mostíka, podpalubia, miestností slúžiacich posádke, kuchyne, rôznych kategórií ubytovacích priestorov, posilňovne aj vonkajších priestorov. Na lodi Harmónia si  študenti mali pozreli prezentácie cestovných kancelárií a iných vystavovateľov,  tiež si vypočuli o možnostiach plavby po Dunaji do Viedne. Na každej lodi mali žiaci možnosť hovoriť o problematike so zamestnancami Ministerstva dopravy SR a tiež so zástupcami jednotlivých vystavovateľov. Žiaci sa mohli pýtať na to, čo ich zaujíma, aby si urobili reálnu predstavu o segmente cestovného ruchu, o fungovaní vodnej dopravy na Slovensku i o kariérnych možnostiach v tejto oblasti.

          • Mojmírka bola na hokeji ...

          • Dňa 20.02.2024 sme sa zúčastnili ako diváci hokejového zápasu HK Gladiators Trnava vs. JOJ Šport Slovensko "18" ... Vypredaný štadión ... Perfektná atmosféra ... Zážitok :)

          • Mojmírka rozdávala radosť ...

          • Ocitli sme sa v situácii, že, máme chuť pomáhať. Preto sa naši žiaci spolu s pedagógmi našej školy zapojili do zbierky určenej seniorom a deťom.

            Do ozdobených krabíc od topánok im študenti zabalili niečo teplé, sladké, slané, mäkké, voňavé a  niečo na zábavu. Týmito darčekmi sme potešili dôchodcov z Domova dôchodcov v Moravanoch nad Váhom. V mnohých prípadoch  je to ich jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice sme vložili i kúsok svojho srdca.

            Súčasne v tomto období prebehla  zbierka detského oblečenia  pre  deti  zo sociálne  slabých  rodín. Oblečenie  sme odovzdali pracovníčkam kurately na Okresnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré oblečenie rozdelili pre tie rodiny, ktoré to najviac potrebujú.

            Študenti Mojmírky v tomto období pripravili i „Vianočnú zbierku  hračiek a detských knižiek pre detský domov“.  Tieto hračky sme odovzdali deťom do Detského domova v Piešťanoch.

            Veríme, že našimi aktivitami sme urobili radosť, ktorej cieľom je pomáhať ľuďom v neľahkých životných situáciách, pretože každý si zaslúži byť šťastný.

          • DOD na Mojmírke ...

          • Dňa 16.02.2024 sa na Mojmírke uskutočnil Deň otvorených dverí ... uchádzačom o štúdium sme odprezentovali vedomosti a zručnosti nadobudnuté počas štúdia na našej škole. Ďakujeme kolegyniam aj žiakom za úžasné zorganizovanie tohto podujatia.

          • sv. Valentín 2024 na Mojmírke ...

          • Katolícka cirkev rozlišuje minimálne troch rôznych mučených svätcov s menami Valentín alebo Valentínus. Najznámejšia z legiend opisuje Valentína ako kňaza, ktorý slúžil v Ríme v treťom storočí nášho letopočtu.  Podľa príbehu zastával vtedajší cisár Claudius II. názor, že zo slobodných mužov nezmietaných láskou a nespútaných rodinou sú omnoho lepší vojaci. Rozhodol sa preto vydať zákaz oddávania mladých mužov v celej krajine. Kňaz Valentín ale tento zákaz porušil a v utajení oddával mladé páry i naďalej. Keď bol Valentín odhalený, Claudius ho odsúdil na smrť. Všetky legendy a príbehy späté s týmto dňom sú o hlbokej láske, silnejšej než čokoľvek a o romantickej a dobrosrdečnej osobnosti – Valentínovi.

            Zachovala sa aj legenda, podľa ktorej Valentín poslal prvú valentínku. V čase jeho väznenia ho navštevovala mladá dcéra žalárnika, do ktorej sa údajne zamiloval. Pred smrťou jej mal napísať list končiaci sa slovami "Od tvojho Valentína" - formulka používajúca sa dodnes.

            Naši kolegovia a žiaci si pripomenuli tento sviatok písaním valentínskych odkazov a valentísnkou tombolou ...

          • Beauty day 2024 ...

          • Dňa 12.02.2024 sa na školskom pracovisku Kozmetiky a Kaderníctva uskutočnil Beauty day pre klientky Centra pomoci človeku. Aj takýmto spôsobom učíme naše žiačky pomáhať tým, ktorí to potrebujú ...

          • Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch 2024 ...

          • Dňa 08.02.2024 sa konala veľká prezentácia SŠ a zamestnávateľov pod záštitou Ministerstva dopravy. Prezentácia sa konala v Bratislave v osobnom prístave na viacerých luxusných lodiach rôznych slovenských a zahraničných spoločností. Počas doobedia sme reprezentovali školu pred žiakmi ZŠ a SŠ, v poobedných hodinách aj pred širokou verejnosťou. Pre záujemcov sme mali pripravené propagačné materiály o štúdiu na našej škole ale i z mesta Piešťany. Pre odvážlivcov sme mali pripravený vedomostný kvíz (mesto Piešťany a naša škola), po úspešnom vyplnení boli žiaci odmenení vecnými cenami. Ďakujeme kolegyniam a žiačkam za vzornú prezentáciu, komunikáciu s ľuďmi a vystupovanie.

          • „Stužková v Benátkach“

          • Študenti nadstavbového štúdia – študijného odboru Spoločné stravovanie z triedy II. ND sa rozhodli, že slávnostnú chvíľu odovzdávania maturitných stužiek si užijú trochu inak, netradične...

            Pre túto príležitosť si vybrali romantický výlet do Benátok, aby si tak užili nielen slávnostný večer, kedy im zelené stužky nádeje odovzdala ich triedna učiteľka, Ing. Denisa Moravčíková spoločne s riaditeľom školy, PhDr. Ing. Tomášom Kubicom, ale aj ďalšie dva dni, počas ktorých si vychutnali nevšednú atmosféru Benátskeho karnevalu, plavbu na gondolách, večernú prechádzku po zákutiach Benátok a nočnú plavbu loďou.

            Veríme, že naši študenti si svoju „stužkovú“ užili a načerpali veľa síl, aby bez problémov ukončili 2. polrok a úspešne zvládli maturitné skúšky, k čomu im držíme palce a prajeme veľa síl a šťastia.

          • Mojmírka navštívila BENÁTKY & BENÁTSKY KARNEVAL ...

          • V dňoch 01.-04.02.2024 sme usporiadali pre žiakov našej školy zájazd do Benátok v čase Benátskeho karnevalu. Exkurzie sa zúčastnili žiaci pod vedením Ing. Denisy Moravčíkovej, Mgr. Jarmily Cvikovej a Ing. Anny Drahovskej.

            V neskorých večerných hodinách, 1. februára,  sme vyrazili plný očakávania na nočnú cestu autobusom.  Po niekoľkých prestávkach a takmer prebdenej noci v autobuse, sme prišli ráno na Lido di Jesolo do Punta Sabionni, odkiaľ sme sa preplavili vaporettom do Benátok.

            Poprechádzali sme sa uličkami plnými turistov, kde nevšednú atmosféru dotvárali najrozličnejšie masky a nádherné maškarné kostýmy domácich Benátčanov. V doprovode našej sprievodkyne p. Jarmily Molnárovej z CK MATTIA sme spoznali najdôležitejšie miesta Benátok - Ponte Rialto, odkiaľ sme mali nádherný výhľad na Canal Grande s jeho rušnou dopravou, Dóžov palác (Palazzo Ducale) a námestie San Marco, kde sme si mohli sadnúť do preslávenej kaviarne Florian.

            Niektorí z nás sa nechali previezť na gondole úzkymi kanálmi popod mosty.

            Ďalší deň sme venovali malebným ostrovom v Benátskej lagúne - Murano a Burano. Ako prvý sme navštívili ostrov Burano, ktorý je typický „živými“ farbami fasád domov a výrobou čipky.  Murano je ostrov preslávený výrobou nádherného muránskeho skla. Obidva ostrovy boli malebné a pôsobili ako oáza pokoja.

            Popoludní sme si opäť vychutnali v Benátkach atmosféru karnevalu s množstvom prekrásnych masiek, kaviarničky, námestia plné ľudí, čarovné obchodíky so suvenírmi a prívetivosť domáceho obyvateľstva.

            Na záver nášho výletu  sme sa rozhodli pre plavbu loďou po Canal Grande. Plavba bola o to čarovnejšia, že sa pomaly stmievalo a pobrežie, úzke uličky Benátok a paláce vôkol nás boli nádherne vysvietené a mohli sme pozorovať aj nádherné lustre z muránskeho skla vo vysvietených oknách slávnych palácov.

            Po plavbe sme sa poslednýkrát prešli romantickými uličkami Benátok a v tej chvíli sme vedeli, že toto nebola naša posledná návšteva tohto - jedného z najromantickejších miest na svete ...

          • Exkurzia "Mestská knižnica mesta Piešťany"

          • Mestská knižnica mesta Piešťany už viac ako 95 rokov odomyká svoje brány všetkým, ktorí milujú literatúru a túžia po poznaní. Zo skromných začiatkov sa vypracovala na modernú, profesionálne vybavenú, informačnú a kultúrnu inštitúciu komunitného charakteru, ktorá poskytuje svoje služby širokému spektru návštevníkov a organizuje početné kultúrno-vzdelávacie podujatia regionálneho i celoslovenského významu. Ako jediná knižnica na Slovensku zriadila a od roku 2003 spravuje mestské informačné centrum – Piešťanské informačné centrum. Je Partnerskou knižnicou Kancelárie národnej rady Slovenskej republiky.

            Svoje okná otvorila dokorán aj pre žiakov a kolegov z Mojmírky ... Ďakujeme :)

          • Catering pre O.Z. Iskierka ...

          • Dňa 19.01.2024 žiaci a kolegovia z reštaurácie Semafor zabezpečovali v Divadle J. Palárika v Trnave catering k 25. výročiu založenia občianskeho združenia Iskierka ...