• Boli sme vo Vile Dr. Lisku

          • Dňa 26.6. sa žiaci III.B triedy so svojou profesorkou angličtiny Andreou Karšayovou zúčastnili vzdelávacej exkurzie vo Vile Dr. Lisku. Na prízemí si prezreli históriu kúpeľníctva na Slovensku a v Piešťanoch a zaujímavé makety už neexistujúcich historických budov napr. Hotela Royal alebo Hotela Lipa. Zaujímavý výklad k tejto časti podal pán Martin Kostelník. Na prvom poschodí si prezreli špeciálnu expozíciu zriadenú pri príležitosti storočnice úmrtia generála M. R. Štefánika. Veľmi erudovaný, ale aj humorný výklad o živote, práci a predčasnom úmrtí generála Štefánika podal pán Andrej Bolerázsky, ktorý zdôraznil, že je to jediná expozícia tohto typu na Slovensku.

            Touto exkurziou nadviazali na minuloročnú návštevu expozície Balneologického múzea - Pamätnej izby Ivana Krasku a Kúpeľnej dvorany v máji. Množstvo informácií, ktoré žiaci získali určite využijú pri maturitnej skúške zo slovenského a anglického jazyka.

          • „Župný race“

          • Dňa 13.6.2019 sme sa zúčastnili nultého ročníku prekážkového behu „Župný race“, ktorý organizoval Trnavský samosprávny kraj. Celá akcia prebiehala v areáli P+P Partner Jahodník, pár kilometrov od Smoleníc.

            So súťažiacimi z celého Trnavského kraja sme sa spoločne rozohriali počas rozcvičky a na štart sa nás postavilo celkovo viac ako 60 účastníkov. Za veľmi horúceho počasia sme vyštartovali, a to 5-kilometrovým behom s dosť veľkým prevýšením smerom do lesa a naspäť do areálu. Po dobehnutí sme sa ihneď vrhli na prekážky všetkých typov. Rúčkovanie, tire flip s veľkou pneumatikou, bradlá, šplh po lane, preliezanie steny a veľa ďalších.

            Našu školu reprezentovali žiaci III.C a to Michal Blaško a Patrik Letko. Aj napriek vysokým teplotám sme si túto ťažkú súťaž obidvaja veľmi užili. Odchádzali sme s tričkami preteku, s novými skúsenosťami a s poriadnou svalovicou na celom tele.

            Ďakujeme Trnavskému samosprávnemu kraju za profesionálne usporiadanie tohto preteku a tešíme sa na budúci rok!

          • Levanduľová sezóna na „Mojmírke“

          • Jemná motorika je pre povolanie kozmetičky veľmi dôležitá. Preto ju žiačky II.A triedy odboru kozmetik so svojou učiteľkou odborných predmetov Ľubicou Mitošinkovou trénujú aj zberom aj viazaním levandule, ktorú okrem kytičiek použijú aj na prípravu výrobkov pleťovej kozmetiky.

          • Exkurzia v Balneologickom múzeu v Piešťanoch

          • V piatok 7. júna 2019 žiaci III.B triedy so svojou učiteľkou angličtiny Andreou Karšayovou absolvovali prehliadku Balneologického múzea v Piešťanoch a Kúpeľnej dvorany v rámci vyučovania maturitnej témy Piešťany, mesto v ktorom žijem. Táto návšteva bola veľkým prínosom, pretože poskytla žiakom množstvo nových informácií o histórií aj súčasnosti nášho mesta.

          • Navštívili sme Bradlo

          • Dňa 4.6.2019 sa triedy II.A a II.C zúčastnili vzdelávacej exkurzie na Bradlo. Exkurzia sa konala pri príležitosti 100. výročia úmrtia M. R. Štefánika. Okrem Mohyly na Bradle študenti mohli obdivovať krásnu myjavskú prírodu, takže vzdelávanie o významnej osobnosti našich národných dejín bolo spojené aj s ľahkou turistikou. Počasie bolo mimoriadne vydarené, takže študenti mali aj pekný turistický zážitok.

            Žiaci týchto dvoch tried dostali exkurziu ako odmenu za najlepšiu dochádzku v prvom polroku tohto školského roka.