• Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera 2024 ...

          • Dňa 26.03.2024 sa na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch konal 5. ročník súťaže Junior Chocolatier. Mojmírku reprezentoval Nicolas Hradský (2. ročník, odbor cukrár) pod taktovkou majsterky odborného výcviku Anny Hauserovej.

            Ďakujeme 👍

          • Predlžovanie mihalníc na Mojmírke

          • Dňa 20.03.2024 sa na Mojmírke konalo školenie predlžovania mihalníc (riasa na riasu, 1D), vďaka ktorej sa dievčatá naučili všetko, čo potrebujú vedieť, aby sa mohli začať venovať tejto kreatívnej a veľmi obľúbenej kozmetickej procedúre. Naučili sa rozpoznať správne produkty, všetko o prírodných i umelých mihalniciach ... a to najdôležitejšie, precíznu a správnu aplikáciu umelých mihalníc, správne odstránenie a doplnenie mihalníc.

          • Simulované "Študentské prezidentské voľby" 2024 ...

          • Dňa 20.03.2024  sme zorganizovali na našej škole simulované ‘‘Študentské prezidentské voľby“.

            Garantom volieb bola Ing. Denisa Moravčíková.

            Volebná komisia pracovala v zložení: Erika Töröková- predsedníčka, Simona Piknová, Klára Klieštiková.

            Volieb sa zúčastnilo 149 žiakov našej školy, ktorí odovzdali volebné lístky nasledovne:

            • platné 142
            • neplatné 7

            Najvyšší počet hlasov a zároveň prvé dve postupové miesta mali nasledovní kandidáti na prezidenta:

            1. Ing. Ivan Korčok (58 hlasov)
            2. Ing. Peter Pellegrini (36 hlasov)

            Ďakujeme 👍

          • Tvorivé dielničky na Spojenej škole, Beethovenova 27, Trnava

          • Dňa 19.03.2024 sme boli súčasťou krásneho podujatia tzv. Tvorivé dielničky na Spojenej škole, Beethovenova 27, Trnava, ktorá vo všetkých organizačných zložkách zabezpečuje výchovu a vzdelávanie žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Naše žiačky 1. ročníka odbor Cukrár a kolegyňa Ing. Dagmar Poláčková asistovali pri ozdobovaní medovníkov na veľkonočnú tematiku ... Úžasné 🙂

            Ďakujeme 👍

          • MDŽ 2024 ...

          • Deň žien je medzinárodne uznávaný sviatok stanovený OSN na 8.marca. V tento deň oslavujeme prvý štrajk 40 000 newyorkských krajčírok v roku 1908, ktoré bojovali za zrušenie desaťhodinového pracovného času, proti nízkym mzdám a zlým pracovným podmienkam a  za volebné právo. Demonštrácie sa tradične konali v nedeľu. Prvé veľké zhromaždenie za volebné právo žien sa konalo 8.marca 1908 v New Yorku.

            Vyjadriť žene, že je výnimočná a vzácna nie je nikdy zbytočné. Tento deň sa oslavuje preto, že silné ženy v minulosti bojovali za svoje práva a preto je dnes postavenie žien v spoločnosti také, aké je. Žena, jemná, nežná no silná a nezastaviteľná. Preukážte jej úctu a uznajte, že je úžasná taká aká je. Tento deň je na to stvorený - je to predsa deň všetkých žien.

            Ďakujem ... PhDr. Ing. Tomáš Kubica

          • Mojmírka ide s dobou ...

          • Ponúkame online rezervácie služieb kozmetiky, kaderníctva a barbershopu ... Stačí na webe školy kliknúť na logo bookio. a môžete sa objednať :)

          • Začíname s PARTI rozpočtom na rok 2024 ...

          • Spoločenská hra "Nie je mesto ako mesto" žiakom hravou formou približuje ako funguje participatívny rozpočet vo fiktívnom meste. Doska hry zobrazuje fiktívne mestečko Participatívne, ktoré má svoje mestské štvrte: Nudnú, Upchatú, Špinavú, Bifľošskú, Ignorantskú ...

            Hra začína príbehom, ktorý hovorí, že v mestečku sa práve konali komunálne voľby. Novozvolený primátor vie, že obyvatelia poznajú problémy svojho mesta najlepšie, a preto by mali spolurozhodovať o tom, kam peniaze z mestského rozpočtu pôjdu. Hráči sa stávajú obyvateľmi mesta a aktívne preberajú časť zodpovednosti za svoje okolie. V piatich skupinkách (mestských štvrtiach) diskutujú o problémoch a konkrétnych riešeniach na zlepšenie života vo svojom susedstve. Pri rozhodovaní o tom, ktoré projekty budú podporené sa však nepozerajú len na malú dosku svojej mestskej štvrte, ale zvažujú hodnotu projektov s presahom na mesto ako celok. Táto hra však nie je len takou obyčajnou hrou ...

            Po spoločenskej hre nasledujú ďalšie kroky k dosiahnutiu úspešného projektu, ktorý bude financovaný z PARTI rozpočtu ... Verejnosť budeme informovať o našich krokoch.

          • Magic OF Business na Mojmírke ...

          • Dňa 28.02.2024 sa konalo na Mojmírke diskusné fórum „Magic OF Business“ kde sa študenti obchodnej fakulty prihovorili našim študentom končiacich ročníkov s cieľom odprednášať im krátke prednášky na témy, ktorým sa venujú na Obchodnej fakulte. Úlohou bolo poodhaliť maturantom tajomstvá podnikania, marketingu, cestovného ruchu a medzinárodného obchodu. Hravou formou študentom odprezentovali študijné programy, na ktoré si môžu podať svoje prihlášky na štúdium.

          • Joga na Mojmírke ...

          • Dňa 27.02.2024 sa na Mojmírke počas hodín telesnej a športovej výchovy konala Joga - nie je len cvičenie, je to súčasť umenia sebazdokonaľovania a vnútorného rozvoja. Je to jeden zo šiestich systémov indickej filozofie, ktorý kombinuje vzťah medzi telom a mysľou ... nie je len tréning tela, ale aj forma duchovnej disciplíny a dodržiavania platných etických zásad. V Európe sa to obmedzilo iba na súbor fyzických a duševných cvičení, ktorých hlavnou úlohou je zlepšiť zdravie ...

            Ďalšie cvičenie jogy na Mojmírke sa bude konať dňa 29.02.2024 počas hodín telesnej a športovej výchovy.

          • Exkurzia v kaderníckom štúdiu O!HAIR STUDIO ...

          • Dňa 23.02.2024 dievčatá z Mojmírky navštívili kadernícke štúdio v Piešťanoch ... Dievčatá mali možnosť vidieť typ salónu zameraný na starostlivosť o vlasy, ktorá začína starostlivosťou o vlasovú pokožku až po končeky vlasov.

          • Študentské voľby ...

          • Dňa 23.02.2024 sa konal Workshop - Študentské voľby - stretnutie predstaviteľov Študentských volieb so zástupcami jednotlivých SŠ k simulovaným prezidentským voľbám, ktoré sú určené pre všetkých žiakov SŠ od 15 rokov. Mojmírku zastupovali žiaci z II.ND a to Erika Töröková a Daniel Šimo.

          • Spolu tvoríme kraj ...

          • Trnavský samosprávny kraj dáva aj v tomto roku možnosť aktívne rozhodovať prostredníctvom participatívneho rozpočtu o časti verejných financií ... Mojmírka prostredníctvom našich žiakov hlasovala za jednotlivé projekty ... Ďakujeme :)

          • Exkurzia v Osobnom prístave v Bratislave ...

          • Mojmírka sa zúčastnila podujatia „Študuj vodnú dopravu a cestovný ruch“ v osobnom prístave v Bratislave, ktoré sa konalo pod záštitou Ministerstva dopravy SR. Akcie sa zúčastnili mnohé organizácie, ktoré majú dôležité postavenie vo vodnej doprave, ale i v cestovnom ruchu. Medzi vystavovateľmi bola zastúpená Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava LOD, Verejné prístavy a. s., významné slovenské univerzity, stredné školy a cestovné kancelárie. Na lodiach Avalon a Viking bola okrem prezentácie zúčastnených inštitúcií a škôl aj prehliadka lodí so zaujímavým sprievodným komentárom, vrátane prehliadky kapitánovho mostíka, podpalubia, miestností slúžiacich posádke, kuchyne, rôznych kategórií ubytovacích priestorov, posilňovne aj vonkajších priestorov. Na lodi Harmónia si  študenti mali pozreli prezentácie cestovných kancelárií a iných vystavovateľov,  tiež si vypočuli o možnostiach plavby po Dunaji do Viedne. Na každej lodi mali žiaci možnosť hovoriť o problematike so zamestnancami Ministerstva dopravy SR a tiež so zástupcami jednotlivých vystavovateľov. Žiaci sa mohli pýtať na to, čo ich zaujíma, aby si urobili reálnu predstavu o segmente cestovného ruchu, o fungovaní vodnej dopravy na Slovensku i o kariérnych možnostiach v tejto oblasti.

          • Mojmírka bola na hokeji ...

          • Dňa 20.02.2024 sme sa zúčastnili ako diváci hokejového zápasu HK Gladiators Trnava vs. JOJ Šport Slovensko "18" ... Vypredaný štadión ... Perfektná atmosféra ... Zážitok :)

          • Mojmírka rozdávala radosť ...

          • Ocitli sme sa v situácii, že, máme chuť pomáhať. Preto sa naši žiaci spolu s pedagógmi našej školy zapojili do zbierky určenej seniorom a deťom.

            Do ozdobených krabíc od topánok im študenti zabalili niečo teplé, sladké, slané, mäkké, voňavé a  niečo na zábavu. Týmito darčekmi sme potešili dôchodcov z Domova dôchodcov v Moravanoch nad Váhom. V mnohých prípadoch  je to ich jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice sme vložili i kúsok svojho srdca.

            Súčasne v tomto období prebehla  zbierka detského oblečenia  pre  deti  zo sociálne  slabých  rodín. Oblečenie  sme odovzdali pracovníčkam kurately na Okresnom úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, ktoré oblečenie rozdelili pre tie rodiny, ktoré to najviac potrebujú.

            Študenti Mojmírky v tomto období pripravili i „Vianočnú zbierku  hračiek a detských knižiek pre detský domov“.  Tieto hračky sme odovzdali deťom do Detského domova v Piešťanoch.

            Veríme, že našimi aktivitami sme urobili radosť, ktorej cieľom je pomáhať ľuďom v neľahkých životných situáciách, pretože každý si zaslúži byť šťastný.